Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sajam turizma u Berlinu

Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima

Aktualno Galerija Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 2 Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 3 Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 4 Galerija 1/4 >>
Uoči najvećeg svjetskog turističkog sajma u Berlinu, koji se otvara u utorak, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan razgovarao je s Nikolinom Brnjac, ministricom turizma i sporta.

Nijemci su racionalni s novcem, ali nije im problem platiti više, no žele vrhunsku uslugu. Jamči li im to Hrvatska? Reporter Dnevnika Nove TV pitao je ministricu turizma Nikolinu Brnjac.

Ona kaže da su na sastanku s krovnim udruženjem njemačkog turizma razgovarali o omjeru cijene i kvalitete te im predstavili kako je Hrvatska prošle godine uložila 400 milijuna eura u turizam.

Brnjac kaže da je kao ministrica apelirala iznajmljivačima apartmana da "budu racionalni u formiranju cijena. Jer njemački turisti vode računa o odnosu kvalitete i cijene".

Pročitajte i ovo Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba"

Brnjac smatra kako će nam nogometno prvenstvo u Njemačkoj i olimpijske igre u Parizu ove godine uzeti dio gosti, no smatra kako nema razloga za strah jer Nijemci pokazuju velik interes za putovanjima, na predpandemijskim razinama.

Njemački agenti podržavaju novi zakon o turizmu, ali kada ćemo vidjeti neke promjene na terenu, zanimalo je Kaštelana.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal"

"Došli smo prezentirati i zakon. Zanimalo ih je sve o zakonu, naravno. Zakon je stupio na snagu s 1. siječnjem, a sad imamo šest mjeseci rok da se donesu podzakonski akti. Govorimo o njih šest", kazala je ministrica i dodala kako su pri kraju, a "kada se naprave sami izračuni nosivih kapaciteta na onim destinacijama koje su već sada opterećene i u bojazni od masovnog turizma, one će usvojiti planove upravljanja i mogu donositi odluke na temelju tog izračuna".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene