Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog blage zime

Bolest hrđavosti: Hrvatskoj prijeti nestašica pšenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivrednici traže veću otkupnu cijenu pšenice od sadašnjih 1,05 kuna po kilogramu i traže pomoć države.

Predstavnici Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske 'Život' upozorili su na današnjem sastanku predsjednika Sabora Josipa Leku da se zbog blage zime bolest hrđavosti pšenice pojavila u dosad nezabilježenom intenzitetu što bi moglo dovesti do toga da Hrvatska ove godine nema dovoljno pšenice ni za vlastite potrebe, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Predsjednik Udruge Antun Laslo ocijenio je neprihvatljivom trenutnu otkupnu cijenu pšenice od 1,05 kune po kilogramu te zatražio pomoć države jer poljoprivrednici očekuju da će zbog manjka pšenice na tržištu njezina cijena rasti.

Udruga 'Život' traži da država proizvođačima plati troškove skladištenja pšenice do 60 dana nakon žetve, a izostanak takve pomoći poljoprivrednike bi doveo u tešku situaciju jer bi mnogi ostali u velikim dugovima.

Seljaci najavili: Naše supruge kreću PJEŠICE za Zagreb!

Predstavnici Udruge upoznali su predstavnike Sabora i s prijedlozima za ravnomjernu raspodjelu sredstava između obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene