Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuzni vikend u Hravstkoj

Bogati Britanci stižu u Dubrovnik: Jedan potroši koliko i cijeli kruzer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok ministar turizma Damir Bajs napeto iščekuje špicu sezone koja bi trebala dobro napuniti državni proračun, iz Londona stižu odlične vijesti.

Jedna engleska tvrtka od ovog mjeseca će u Dubrovnik početi dovoditi najbogatije goste iz Ujedinjenog Kraljevstva. Međutim činjenica da će njihova vikend zabava biti organizirana čak iz Engleske na površinu opet izvlači problem nedostaka turističkog sadržaja koji bi u Hrvatsku privukao najjače svjetske potrošače.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Hrvatska voli svakog gosta. A posebno onog koji će joj za vikend ostaviti i do 20-ak tisuća funti. Takvim turistima, u prestižnom londonskom klubu China White predstavljen je projekt koji im nudi luksuzne vikend provode u Dubrovniku. No Dubrovnik im nažalost ne nudi pravi sadržaj pa su organizatori smislili sami.

'Za početak imamo fashion show na avionu. Imamo prvu večer eksluzivan event na Lovrjencu, sljedeći dan imamo event na otoku Koločepu gdje ćemo im prirediti roštilj sa originalnim dalmatinskim načinom pripreme', rekla je Britt Sanja Jusić iz Maverick Fluxa.

'To su elitisti koji bi voljeli iskusiti Hrvatsku'

Ključna je riječ eksluzivno jer imućni gosti vole da se nešto priprema samo za njih. Jedan od ovih londonskih top-menažera u jednom danu u Dubrovniku može potrošiti kao cijeli kruzer gostiju na sladoled i suvenire.

'To je jet-set klijentela internacionalna koja živi ovdje u Londonu, to su ljudi sa visokom potrošačkom moći, u principu elitisti koji bi voljeli iskusiti Hrvatsku, ali nažalost nemamo takvih paketa koji bi im se mogli ponuditi', rekla je Jusić. Hrvatska im je u ovoj londonskoj večeri predstavljena i kroz gastro specijalitete. Autohtona domaća hrana sve se bolje prodaje na engleskom tržištu. I to na tržnicama na kojima kupuju chefovi najpoznatijih engleskih restorana.

'Trenutno uvozimo maslinovo ulje, bundevino, ulje od tartufa razne namaze pa onda pekmeze od smokava za kojima su Englezi totalno poludili', rekla je Ana Maria Volarić Stewart. Hoće li londonski jet-seteri poludjeti za Dubrovnikom znat će se sredinom lipnja kada prva vikend tura stiže u Grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene