Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao s kućicama

Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski
Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Foto: Marko Lukunic/Sandra Simunovic/PIXSELL/DNEVNIK.hr
Ljudi bliski bivšem gradonačelniku Milanu Bandiću nagodili su se s USKOK-om nakon što su prije nekoliko mjeseci priznali krivnju za korupciju na zagrebačkom Adventu.

Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, i Denis Mohenski, poduzetnik poznat i kao Kralj Adventa, osuđeni su u utorak temeljem nagodbe s USKOK-om

Krajina je osuđen na 10 mjeseci zatvora, koji su zamijenjeni radom za opće dobro, a morat će i platiti novčanu kaznu od 55.000 eura, vratiti 5000 eura imovinske koristi te nadoknaditi 5000 eura troškova postupka.

Mohenski je osuđen na 11 mjeseci zatvora koji su zamijenjeni radom za opće dobro te 60.000 eura novčane kazne, a morat će i nadoknaditi 5000 eura troškova postupka.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević ekohrana u školama Tomašević o nabavi rabljenih autobusa i planovima za metropolu: "Radi se o povijesnom projektu, to ne postoji nigdje u Hrvatskoj"

Pročitajte i ovo Kina lansirala raketni nosač satelita Einstein Probe - 3 Napeta situacija Uzbuna zbog kineske rakete, građanima stigla poruka na mobitel: "Pripazite na svoju sigurnost!"

Dvojac je tijekom istrage priznao da su u dogovoru sa sada pokojnim gradonačelnikom namještali poslove dobivanja lokacija za kućice na zagrebačkom Adventu od 2016. do 2020.

Trećeokrivljena službenica u Gradu Zagrebu Jelena Čeklić, doznaje Jutarnji list, jedina ne priznaje krivnju te će se sada samo njoj suditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene