Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Borna Filic/PIXSELL

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović volontirala je na Banovini nakon razornog potresa. Posjetila je osmeročlanu obitelj Radošević u Novom Selištu nadomak Petrinje. Svoje dojmove podijelila je na društvenoj mreži.


Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović volontirala je na Banovini nakon razornog potresa. Tijekom tog vremena posjetila je osmeročlanu obitelj Radošević u Novom Selištu. S njom je došla i ekipa stručnjaka na čiju će se inicijativu te uz financijsku pomoć Radoševićima sagraditi nova betonska katnica.

Vezani članci Prema Sisku krenula pomoć iz BiH - 2 Stiže još jedna pomoć iz BiH: Deset tegljača natovarenih građevinskim materijalom krenulo prema Sisku Predstavljena aplikacija Predstavljena aplikacija digitalnog geoinformacijskog sustava: Na njoj svi podaci bitni za obnovu porušenih objekata

Kako je napisala na Facebooku, suradnjom hrvatskih udruga iz Švedske i prijatelja u Hrvatskoj obitelji sa šestero djece bit će izgrađen novi dom.

"Solidarnost i snaga međusobnog pomaganja nakon razornog potresa u Petrinji i na Banovini pokazala je koliko ljudi velikog srca ima u domovini i svijetu, svih naših prijatelja koji su spremno priskočili u pomoć, a pomažu i dalje u obnovi cijelog kraja. Tako su odmah nakon potresa započele humanitarne akcije u okviru hrvatskih udruga na području Švedske", napisala je.

"Zajedničkom suradnjom HD 'Velebit' iz Göteborga, HKD 'Jadran' i NK 'Croatia' iz Malmöa i HKŠD 'Croatia' iz Helsingborga te prijatelja u Hrvatskoj, izgradit ćemo novi dom za obitelj Radošević i njihovo šestero djece u Novom Selištu, kraj Petrinje. Hvala svima vama koji ste na bilo koji način pomogli i pomažete obnovi i revitalizaciji Banovine.
'Mala' zemlja velikog srca", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku. 

Solidarnost i snaga međusobnog pomaganja nakon razornog potresa u Petrinji i na Banovini pokazala je koliko ljudi...

Objavljuje Kolinda Grabar-KitarovićSrijeda, 20. siječnja 2021.