Biskup Vjekoslav Huzjak (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)
Biskup Vjekoslav Huzjak (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Biskup Bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak u petak je u lovu teško ozlijedio drugog lovca, a u međuvremenu je kolegu lovca posjetio u bolnici te izrazio svoje žaljenje zbog nemilih događaja.


U priopćenju Biskupijskog ordinarijata u Bjelovaru stoji:

Vezani članci Mons. Ante Jozić zaređen za biskupa - 5 Kardinal Parolin zaredio Antu Jozića za biskupa. Komentirao i proglašenje Stepinca svetim: "Molimo se za to" Bikijada u Dicmu - 1 Prva bikijada nakon korone izazvala šušur: Bik se probio među gledatelje, ozlijeđen muškarac

"Biskup Vjekoslav Huzjak, čim je bilo moguće, u bolnici je pohodio u nesretnom slučaju ozlijeđenog lovca, te mu osobno izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo i poželio brzi oporavak. Biskup Huzjak i dalje pomno prati tijek oporavka kolege lovca", priopćeno je iz Biskupijskog ordinarijata u Bjelovaru. 

Podsjetimo, biskup je priveden zbog dovođenja u opasnost života i imoovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a dokaže li mu se krivnja, prijeti mu od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Biskup Huzjak, sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su, prema policijskom pripćenju o događaju, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.