Biskup Bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak u petak je u lovu teško ozlijedio drugog lovca, potvrdio nam je glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić.

Galerija


Radilo se o nesreći u lovu koja se dogodila u petak u prijepodnevnim satima u lovištu kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana.

Vezani članci Don Ranko Vidović Papa Franjo imenovao novog hvarskog biskupa: ''Hrabrimo jedni druge! Klonimo se ogovaranja i strančarenja!'' Merelize Nije za osjetljive: Za Valentinovo se snimila kako ubija bespomoćnu žirafu i pozira sa srcem

O svemu se oglasio i Biskupski ordinarijat u Bjelovaru čije priopćenje prenosimo u cjelosti: "Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. siječnja 2019. godine, u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak".

Huzjak je prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a dokaže li mu se krivnja prijeti mu od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Policija je o svemu u subotu izdala priopćenje, ne navodeći identitet, već samo da se radi o 58-godišnjaku.

Biskup Huzjak, sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su, prema policijskom pripćenju o događaju, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.

"Oštećenom je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život. Alkotestiranjem osumnjičenog je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje s kojim je sudjelovao u lovu. Zbog navedenog kaznenog djela protiv 58-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava", navela je sisačko-moslavačka policija u priopćenju.