Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Župan Dobroslavić: 'Neprimjerena izjava'

BiH otkrila čime će Hrvatskoj uvjetovati dozvolu za gradnju Pelješkog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradnju Pelješkog mosta, osim Europske komisije, mogla bi zaustaviti i Bosna i Hercegovina.

Nakon što je Europska komisija pitanje Pelješkog mosta stavila na čekanje, gradnju bi mogla kočiti i bosansko-hercegovačka strana.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Milorad Dodik Nastavio prijetiti Milorad Dodik poslao zabrinjavajuće poruke iz Bjelorusije: "Ako visoki predstavnik EU intervenira..."

>> Što će biti s Pelješkim mostom?

Ministar prometa Bosne i Hercegovine Damir Hodžić u intervjuu za Dnevni avaz izjavio je kako će gradnju mosta podržati jedino pod uvjetom slobodnog pristupa neumskom zaljevu i akvatoriju.

Hodžić gradnju mosta drži najskupljom varijantom. Njihovo rješenje je obilaznica.

Župan Dobroslavić: Hadžićeva izjava neprimjerena

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić reagirao je danas na izjavu bosanskohercegovačkog ministra prometa da je Pelješki most neisplativ i da je cesta bolje rješenje, poručivši kako je Pelješki most za Hrvatsku geostrateški imperativ, a ministrova izjava neprimjerena.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić ističe kako se nažalost ministar Damir Hadžić ovim na neprimjeren način upliće u interno hrvatsko pitanje, a pokazuje i da ne razumije problem o kojem govori.

"Pelješki most nije puko pitanje povezivanje dvije hrvatske obale udaljene 2,4 kilometra, već je to hrvatski geostrateški imperativ povezivanja dva odvojena dijela teritorija i nikakvo drugo rješenje nije za ovu Županiju ni za RH prihvatljivo", ističe župan.

"Nema tako neracionalnih osoba" u Hrvatskoj koje ne bi gradile Pelješki most, povezale krajni jug Hrvatske i otvorile put ekonomskom prosperitetu Pelješca, Korčule, Mljeta i Lastova, ističe župan u današnjem priopćenju. (D.K./Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene