Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradnju Pelješkog mosta, osim Europske komisije, mogla bi zaustaviti i Bosna i Hercegovina.


Nakon što je Europska komisija pitanje Pelješkog mosta stavila na čekanje, gradnju bi mogla kočiti i bosansko-hercegovačka strana.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović o situaciji u BiH: "Vlada RH trebala je djelovati agresivno. Komšić onda ne bi bio član Predsjedništva" Miloš Lučić Skandal u Bosni i Hecegovini: Uhićen državni ministar, sumnja se da je na račun države potrošio 8000 eura

>> Što će biti s Pelješkim mostom?

Ministar prometa Bosne i Hercegovine Damir Hodžić u intervjuu za Dnevni avaz izjavio je kako će gradnju mosta podržati jedino pod uvjetom slobodnog pristupa neumskom zaljevu i akvatoriju.

Hodžić gradnju mosta drži najskupljom varijantom. Njihovo rješenje je obilaznica.

Župan Dobroslavić: Hadžićeva izjava neprimjerena

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić reagirao je danas na izjavu bosanskohercegovačkog ministra prometa da je Pelješki most neisplativ i da je cesta bolje rješenje, poručivši kako je Pelješki most za Hrvatsku geostrateški imperativ, a ministrova izjava neprimjerena.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić ističe kako se nažalost ministar Damir Hadžić ovim na neprimjeren način upliće u interno hrvatsko pitanje, a pokazuje i da ne razumije problem o kojem govori.

"Pelješki most nije puko pitanje povezivanje dvije hrvatske obale udaljene 2,4 kilometra, već je to hrvatski geostrateški imperativ povezivanja dva odvojena dijela teritorija i nikakvo drugo rješenje nije za ovu Županiju ni za RH prihvatljivo", ističe župan.

"Nema tako neracionalnih osoba" u Hrvatskoj koje ne bi gradile Pelješki most, povezale krajni jug Hrvatske i otvorile put ekonomskom prosperitetu Pelješca, Korčule, Mljeta i Lastova, ističe župan u današnjem priopćenju. (D.K./Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju