Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostala trudna

Nije zadovoljan očitovanjem! Beroš šalje inspekciju u KBC Osijek: Nije jasno kako je (ne)izveden pobačaj

Ministar zdravstva Vili Beroš šalje inspekciju u osječki klinički bolnički centar, jer nije zadovoljan njihovim očitovanjem o slučaju neuspjelog prekida trudnoće. Potvrdio je i slanje prekršajnog naloga u zagrebačku KB Sveti Duh zbog nepravilnosti u slučaju Mirele Čavajda.

Ministar Vili Beroš potvrdio je da je dobio očitovanje KBC-a Osijek o slučaju pobačaja, nakon kojeg je pacijentica i dalje bila trudna. Očitovanjem bolnice nije zadovoljan, "stoga je odlučeno da se uputi zdravstvena inspekcija u KBC Osijek i provjeri o čemu se radi" rekao je Beroš.

Pročitajte i ovo Neuspio pobačaj - 2 ISPRIČALA SVE Djevojka kojoj je u KBC-u Osijek izveden neuspjeli pobačaj progovorila za Dnevnik Nove TV i kaže - tužit će bolnicu

Pročitajte i ovo Ultrazvuk afera "neuspjeli" pobačaj "Nikada se nije ni javila na kontrolu": Ravnatelj osječkog KBC-a tvrdi da nije bilo propusta

"Informacije koje smo dobili nisu bile potpune i nisu dale odgovore na sva pitanja" rekao je ministar Beroš i dodao da će jedino slanjem zdravstvene inspekcije i sagledavanjem cijelog procesa moći zaključiti o čemu se ovdje radi, "kako u pogledu obavljanja prekida trudnoće, tako i u pogledu objavljivanja informacija na mrežnim stranicama".

Donedavno je na službenim internet stranicama KBC-a Osijek stajala neistinita informacija da je "nerođeni život zaštićen Ustavom i Kaznenim zakonom", što je obrisano sa stranice, nakon što je slučaj dospio u javnost. Ministar je ranije najvio i da će istražiti tko je taj tekst napisao, odobrio i objavio.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda - 3 beroševo obećanje Stigla odluka HZZO-a: Mireli Čavajdi platit će zahvat u Sloveniji

Pročitajte i ovo Ilustracija "umrla bih skupa s njim" "Moj sine, moj Grga... šapnuo si mi u snu": Objavljujemo potresno pismo Mirele Čavajde

U slučaju zagrebačke bolnice Sveti Duh i slučaja Čavajda, ministar je potvrdio da je u bolnicu poslan prekršajni nalog "Sukladno nalazu zdravstvene inspekcije, s obzirom da su uočene određene nepravilnosti, nadležnom prekršajnom sudu je poslan prijedlog te će uslijediti daljnje postupanje u okviru nadležnosti suda i procjena je li nalaz zdravstvene inspekcije doista ukazao na određene prekršaje ili nije" rekao je Beroš.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene