Ministar zdravstva Vili Beroš šalje inspekciju u osječki klinički bolnički centar, jer nije zadovoljan njihovim očitovanjem o slučaju neuspjelog prekida trudnoće. Potvrdio je i slanje prekršajnog naloga u zagrebačku KB Sveti Duh zbog nepravilnosti u slučaju Mirele Čavajda.


Ministar Vili Beroš potvrdio je da je dobio očitovanje KBC-a Osijek o slučaju pobačaja, nakon kojeg je pacijentica i dalje bila trudna. Očitovanjem bolnice nije zadovoljan, "stoga je odlučeno da se uputi zdravstvena inspekcija u KBC Osijek i provjeri o čemu se radi" rekao je Beroš.

Neuspio pobačaj - 2 Djevojka kojoj je u KBC-u Osijek izveden neuspjeli pobačaj progovorila za Dnevnik Nove TV i kaže - tužit će bolnicu

Ultrazvuk "Nikada se nije ni javila na kontrolu": Ravnatelj osječkog KBC-a tvrdi da nije bilo propusta

"Informacije koje smo dobili nisu bile potpune i nisu dale odgovore na sva pitanja" rekao je ministar Beroš i dodao da će jedino slanjem zdravstvene inspekcije i sagledavanjem cijelog procesa moći zaključiti o čemu se ovdje radi, "kako u pogledu obavljanja prekida trudnoće, tako i u pogledu objavljivanja informacija na mrežnim stranicama".

Donedavno je na službenim internet stranicama KBC-a Osijek stajala neistinita informacija da je "nerođeni život zaštićen Ustavom i Kaznenim zakonom", što je obrisano sa stranice, nakon što je slučaj dospio u javnost. Ministar je ranije najvio i da će istražiti tko je taj tekst napisao, odobrio i objavio.

Mirela Čavajda - 3 Stigla odluka HZZO-a: Mireli Čavajdi platit će zahvat u Sloveniji

Ilustracija "Moj sine, moj Grga... šapnuo si mi u snu": Objavljujemo potresno pismo Mirele Čavajde

U slučaju zagrebačke bolnice Sveti Duh i slučaja Čavajda, ministar je potvrdio da je u bolnicu poslan prekršajni nalog "Sukladno nalazu zdravstvene inspekcije, s obzirom da su uočene određene nepravilnosti, nadležnom prekršajnom sudu je poslan prijedlog te će uslijediti daljnje postupanje u okviru nadležnosti suda i procjena je li nalaz zdravstvene inspekcije doista ukazao na određene prekršaje ili nije" rekao je Beroš.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju