Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benko: Zaposlit ćemo 1.500 graničnih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu prvoga redovita kolegija Ravnateljstva policije s načelnicima policijskih uprava ravnatelj policije Marijan Benko popodne je u Stubičkim Toplicama na konferenciji za novinare rekao da će policija zaposliti još 1500 graničnih policajaca.

"Ne osiguravamo samo hrvatsku nego i schengensku granicu. Zato trebamao čuvati Europu od ilegalnih emigracija, trgovine drogom i drugom visokoktarifnom robom pa će policija zaposliti još 1.500
graničnih policajaca", rekao je Benko.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Slika nije dostupna Nezadovoljni plaćama U BiH štrajkaju granični policajci

Među ostalim je najavio da će policija obnoviti i helikoptersku
flotu. Kad je posrijedi organizirani kriminal, kazao je da hrvatska policija dobro surađuje s drugim europskim policijama.

"Imamo potpuno povjerenje svih svjetskih policija, što potvrđuje da je hrvatska policja spremna obaviti svaku zadaću i dovršiti svaku akciju", zaključio je Benko.

Podsjetio je da je prošla godina bilo vrijeme tehničkog opremanja policije, a da će se ove nastojati što je više moguće povećati stručnu spremu djelatnika i osposobljenost policajaca i kriminalista.

Benko je istaknuo da je policija tehnički uvelike napredovala, da je u to uložen velik novac i da je Vlada razumjela problem hrvatske policije.

"Kadrovski smo znatno ojačali službu na svim razinama stručne spreme. Lani smo primili 1100 novih vježbenika za poslove policajaca koji se sada školuju", rekao je.

Benko je istaknuo kako u policiji jedino nisu zadovoljni sigurnosnim stanjem u prometu, dodavši da hrvatska policija mora usavršiti pregovaračke timove za krizna stanja te ojačati infrastrukturu u graničnom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene