Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u aferi Agram

Miljenko Benko porekao Uskokove optužbe: ''Da nisam potpisao ugovor s Tolićem, nastala bi još veća šteta''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Čistoće Miljenko Benko porekao je, iznoseći obranu u aferi ''Agram'', da je potpisivanjem ugovora Čistoće o zbrinjavanju otpada s tvrtkama prvooptuženog Petra Pripuza pribavljena materijalna korist te da je preko Slobodana Ljubičića ishodio nezakonito zapošljavanje sina.

Osvrćući se na Uskokove optužbe da je zajedno s nekadašnjim članom uprave zagrebačkog Holdinga Ivanom Tolićem u ime Holdinga s Pripuzovim tvrtkama potpisao ugovor o zbrinjavanju gotovo 11.000 tona otpada, čime je Čistoći navodno oštećena za dva milijuna kuna, Benko je kazao da tim ugovorom nikome nije pribavljena materijalna korist.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Dalibor Bišćan, Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice barijera Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice o uspješnoj obrani: "Inače bismo znali bdjeti noćima i graditi branu"

''Da nisam potpisao ugovor zajedno s Tolićem, nastala bi još veća šteta'', kazao je Benko u ponedjeljak dodajući kako smatra da Uskok nije dokazao optužbu.

Uskok tereti Benka i da je preko bivšeg predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića nezakonito zaposlio svojeg sina Stjepana Benka u Ustanovi Upravljanje sportskim objektima.

Pročitajte i ovo Stan muškarca koji je mjesecima ležao mrtav u stanu - 1 Šokantna priča iz Zagreba Mjesecima ležao mrtav u stanu: Očajni susjedi zbog nepodnošljivog smrada zvali policiju, a sad se bore s još jednim problemom

''Ljubičić je kao predsjednik uprave Holdinga imao ovlasti zaposliti nekoga i ako ta osoba ne zadovoljava uvjete. Smatram da ni u ovom dijelu optužnice nitko nije oštećen'', rekao je Benko zaključivši kako ne želi odgovarati na pitanja tužiteljstva i sudskog vijeća.

Uskok tereti Benka i u aferi ''Čistoća'' za namještanje natječaja za nabavu specijalnih vozila, zajedno s direktorom tvrtke Gradatin Tomislavom Jukićem i nekadašnjim šefom Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivanom Markusom, a sva trojica su zanijekali krivnju.

 

Obranu u aferi ''Agram'' još ranije je iznio suvlasnik tvrtke C.I.O.S. koji je nakon smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića postao prvooptuženi u ovom slučaju, a tužiteljstvo ga tereti za neimovinsku korist.

 

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neprimjeren natpis FOTO Ustaški znak, kukasti križ i ''Zagreb mrzi Srbe'': Sramotni grafit osvanuo na poznatom okretištu

Pripuz je odbacio optužbe za trgovanje utjecajem, naglasivši kako nije koristio dugogodišnje poznanstvo s Milanom Bandićem i bivšim direktorom Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem radi dobivanja poslova s tim gradskim poduzećem.

Optužnicu protiv Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i 15 njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Pročitajte i ovo Stan muškarca koji je mjesecima ležao mrtav u stanu - 1 Šokantna priča iz Zagreba Mjesecima ležao mrtav u stanu: Očajni susjedi zbog nepodnošljivog smrada zvali policiju, a sad se bore s još jednim problemom

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Na raspravi početkom ožujka postupak protiv Bandića je obustavljen budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene