Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZVALI TOMAŠEVIĆA U JANKOMIR

Oglasili se iz CIOS-a: "Gradonačelnik nije dovoljno upućen u Zakon o gospodarenju otpadom ili ima pogrešne savjetnike"

"Ako je gradonačelnik u svojoj izjavi o tome da su se pojedini ugovori sklapali bez natječaja mislio na „aferu Agram“, želimo ga podsjetiti da se našem vlasniku sudi isključivo za neimovinsku korist, odnosno da nije bilo štete za Zagrebački holding, što je u svom vještačenju potvrdio i ovlašteni sudski vještak izabran od strane USKOK-a, kao i da je tada cijena za preuzimanje i oporabu glomaznog otpada bila 520 kn/t", poručili su iz C.I.O.S. grupe.

"U interesu javnosti, dužni smo demantirati gradonačelnika Grada Zagreba koji je na današnjoj konferenciji za novinare, govoreći o zbrinjavanju otpada, iznio niz netočnosti koje se odnose na postupke zbrinjavanja i obrade glomaznog otpada, a u realizaciji zajednice ponuditelja među kojima je i tvrtka CE-ZA-R u vlasništvu C.I.O.S. Grupe i prema ugovoru koji je istekao u srpnju", priopćili su u utorak iz Korporativnih komunikacija C.I.O.S. grupe u poprilično opširnoj objavi za medije. 

Iz tvrtke Petra Pripuza ističu kako se prema izjavama i interpretaciji Tomislava Tomaševića o postupanjima u obradi glomaznog otpada može zaključiti kako "gospodin gradonačelnik ili nije dovoljno upućen u Zakon o gospodarenju otpadom, koji jasno propisuje postupke i proces obrade ili ne zna dovoljno o toj problematici (što nas čudi s obzirom na to da je, prema njegovom životopisu, na području zaštite okoliša bio konzultant u više od 40 zemalja), odnosno - da možebitno ima pogrešne savjetnike."

Iz C.I.O.S. grupe su pozvali Tomaševića da skupa sa suradnicima i predstavnicima medija posjeti njihov reciklažni centar u Jankomiru u kojem se odvijaju prve dvije faze obrade glomaznog otpada: ručno sortiranje prema artiklima i zatim mehanička obrada na velikom postrojenju (nikako ne drobilici!) gdje se izdvajaju metalne te druge komponente koje se predaju ovlaštenim oporabiteljima na daljnju oporabu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević NEMA REZANJA STIPENDIJA Tomašević objasnio zašto je dao posao Pripuzu i otkrio za koliko je milijuna muž Bandićeve pročelnice čuvao prazne gradske stanove i poslovne prostore

Dodali su i kako sa svim vrstama otpada u potpunosti postupaju u skladu sa zakonom i visokim standardima struke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BAŠ KAO I BANDIĆ Tomašević izabrao Petra Pripuza za posao vrijedan 36 milijuna kuna

Tomaševića su pozvali i u postrojenje za mehaničko – biološku obradu u Varaždinu u kojem se odvija sljedeća faze obrade i gdje se pojedine vrste otpada, koje imaju kaloričnu vrijednost, pretvaraju u gorivo za energetsku oporabu.

"Tek na kraju cjelokupnog i kompleksnog postupka ostatni dio, odnosno onaj koji nema energetsku ili materijalnu vrijednost, odlaže na odlagalište", pojasnili su iz C.I.O.S.A.

Pripuzove Korporativne komunikacije drže i kako je netočna Tomaševićeva tvrdnja da se u zajednici ponuditelja odvijalo „puko“ i simplificirano usitnjavanje otpada na drobilicama s ciljem smanjenja volumena te da se nakon toga usitnjeni materijal odlagao na Jakuševac.

"I na kraju, ako je gradonačelnik u svojoj izjavi o tome da su se pojedini ugovori sklapali bez natječaja mislio na „aferu Agram“, želimo ga podsjetiti da se našem vlasniku sudi isključivo za neimovinsku korist, odnosno da nije bilo štete za Zagrebački holding, što je u svom vještačenju potvrdio i ovlašteni sudski vještak izabran od strane USKOK-a, kao i da je tada cijena za preuzimanje i oporabu glomaznog otpada bila 520 kn/t", zaključuju u C.I.O.S. grupi.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene