Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zračna potpora

Netanjahu tražio Plenkovića pomoć, Hrvatske šalje kanadere u Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Izraela zamolio je Vladu za pomoć u gašenju požara

Benjamin Netanjahu, predsjednik Vlade Izraela, kontaktirao je u srijedu izravno predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamolio pomoć u zračnoj potpori u gašenju požara koji su zahvatili područja sjevernog i središnjeg Izraela.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama

Vlada je uz suglasnost predsjednice Grabar-Kitarović, na telefonskoj sjednici donijela Odluku o uporabi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Državi Izrael.

"Odobrava se prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Državi Izrael u gašenju požara. Za izvršenje zadaća odobrava se korištenje dva zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane", navodi se u priopćenju Vlade.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene