Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barba Luka otišao u mirovinu

Bebić se na domjenku oprostio od saborskih kolega i novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić danas se na domjenku u zastupničkom restoranu oprostio od saborskih službenika i novinara, poručivši u oproštajnom govoru kako nakon više od 20 godina provednih u parlamentu može reći da se hrvatski politički život stabilizirao.

'Danas, nakon više od 21 godine, možemo kazati da je u hrvatskom političkom životu došlo do stabiliziranja, do mnogih krupnih stvari koje su donesene konsenzusom, a to je veliki napredak', rekao je Bebić koji je u Saboru još od njegovog prvog saziva 1990.

Bez lažne skromnosti, ustvrdio je, može se reći da je Sabor odradio velik posao, da je možda mogao i bolje, ali da je učinio što je mogao.

Budućem, sedmom sazivu Sabora poželio je puno uspjeha, a svakom idućem da bude još bolji, 'da unaprjeđujemo i razvijamo našu državu, da je stabiliziramo, da pomognemo koliko je do nas ovdje u Saboru kako bi se sve skladno razvijalo u budućnosti'.

Saborskim službenicima poručio je kako je uvjeren da će i u budućnosti nastaviti zdušno raditi kao i do sada, a isto misli i za novi, sedmi saziv Sabora koji će se formirati idućeg tjedna.

'Želio bih da se, kao i oni koji će možda ići u mirovinu kao ja, s jednim zadovoljstvom osvrnemo na svoj rad u Saboru, premda je bilo različitih momenata.

Želim da u našim sjećanjima ostanu upravo one stvari koje su nas veselile, koje su nam činile zadovoljstvo ponekad, ne tako često, ali svakako bilo je i toga', naglasio je Bebić.

Želja mu je, dodao je, da se u Hrvatskom saboru nastave razvijati dobri i prijateljski odnosi, izrazivši zahvalnost svim suradnicima u parlamentu, te im poželivši sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu.

'Želim vam svima sretan i blagoslovljen Božić, i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru, uspješnu, sretnu i blagoslovljenu novu 2012. godinu koja unatoč nekim zlogukim prorocima mislim da će biti bolja nego ova 2011. S tim optimizmom, pa čak i kada je neopravdan, moramo ići dalje, a pogotovo kada imamo razloga vjerovati da će biti bolje', poručio je Bebić.

Izvjestitelj Nove TV Mislav Bago mu je u ime novinara poklonio zbirku haiku poezije, pročitavši jednu od pjesama koja glasi: 'Ničega u njoj, koliba u proljeće, u njoj sve'.

Zahvalivši na poklonu, koji ga je "iznenadio, ali i razveselio", Bebić je rekao kako će se u svojim intimnim trenucima i dalje posvećivati poeziji.

'Pozdravljam ljude koji su nas pratili ovu 21 i pol godinu, to su naši novinari s kojima smo više manje gradili odnose koji su nekad bili usmjereni lijevo, nekad desno, ali nikada nisu izgubili svoj pravi smjer, da ipak objektivno informiraju hrvatsku javnost o radu Hrvatskog sabora. Nadam se da će u budućnosti s više entuzijazma i razumijevanja pratiti rad Sabora', rekao je.

Dražen Ciglenečki iz Novog lista Bebiću je poklonio malu skulpturu kuće, kako bi, kako mu je u šali poručio, ipak imao gdje živjeti ako bivši premijer Ivo Sanader pobjegne, a država se uknjiži na hipoteku za jamčevinu, dio koje je i Bebićeva kuća.

'To je moja suverena odluka kao čovjeka i građanina, i dalje stojim na tome. I ako ne daj Bože našem Cigli (Ciglenečkom) bude trebalo u životu, imam ja još i stan u Zagrebu', uzvratio je Bebić. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Novac IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Kako izbjeći čekanje na isplatu prve mirovine? Zavod za mirovinsko osiguranje ima nekoliko savjeta Provjereno: Zvonimir Rusjan - 5 izgubili dokumentaciju Na mirovinu je čekao 14 godina, a onda se uključilo Provjereno: "Mislio sam da će ići brže, ali ovako..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene