Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK sumnjiči

Mladenu Barišiću prijeti i do 15 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg rizničara HDZ-a tereti se da je iz državnih tvrtki izvukao četrdesetak milijuna kuna.

Mladen Barišić, bivši šef carine i rizničar HDZ-a, od strane USKOK-a je osumnjičen da je iz državnih tvrtki i ministarstava u korist tvrtke Fimi media svoje prijateljice Nevenke Jurak 'izvukao' čak četrdesetak milijuna kuna, zbog čega mu, dođe li do suđenja, prijeti kazna i do 15 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

USKOK Fimi mediu sumnjiči da je fiktivnim i unaprijed dogovorenim javnim natječajima zaradila 40-ak milijuna kuna, potvrdio je sudac istrage Krešimir Devčić, ne želeći otkriti točan iznos koji tužitelji navode u opsežnom istražnom nalogu.

>> 'Pa zar smo Mladen i ja jedini postojali u HDZ-u?'

>> Milijuni pronađeni kod Barišićeve kćeri i zeta?

Uhićenje Mladena Barišića danas je bila tema i saborskih zastupnika dviju najvećih političkih stranaka. Tako je Željko Jovanović iz SDP-a rekao kako je premijerku Kosor upitao o povezanosti Fima medie s Vladom.

'Premijerki sam uputio pisano zastupničko pitanje jesu li i koja ministarstva surađivala s tvrtkom Fimi media, te o kolikim se iznosima radi. Na takvo pitanje ponukao me primjer Ministarstva unutarnjih poslova, koje je navodno s tom tvrtkom sklopilo ugovor vrijedan 26 milijuna kuna', rekao je Jovanović.

Premijerka pored novinara prošla bez ikakve reakcije

Bivša ministrica pravosuđa Ana Lovrin u svoje je ime rekla kako misli da u njeno vrijeme nije bilo suradnje s Fima mediom.

'Koliko se ja sjećam, nije, ali dvije godine i deset mjeseci je predugo da bi se čovjek sjećao svakog ugovora. Uostalom, svi su ugovori u ministarstvu i sve se tamo može provjeriti', komentirala je Lovrin.

>> Kosor pobjegla od novinara: Dajte da popijem kavu!

Premijerka Jadranka Kosor opet odbila komentirati bilo što vezano uz ovaj slučaj prošavši pokraj novinara Nove TV bez ikakve reakcije. (E.F./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene