Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVIJE FAZE

Banski dvori idu u kompletnu obnovu: Po novom će na nekim dijelovima biti i uredi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banski dvori biti će obnovljeni u dvije faze, najprije će se palača konstrukcijski obnoviti, potom će se krenuti u cjelovitu obnovu i preuređenje nekih prostorija, pa će tako, primjerice, tavan biti preuređen u urede.

Iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH izvijestili su da je dovršena dokumentacija o nabavi izrade projektno - tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove Banskih dvora i da je provedeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima.

Dodali su i da su, nakon objave Izvješća o provedenom prethodnom savjetovanju, ispunjene sve formalne pretpostavke za pokretanje postupka te je predmetni natječaj s današnjim danom poslan na objavu u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Predmet nabave je, kažu iz Vlade, izrada projektno-tehničke dokumentacije te izvođenje radova konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade prema Tehničkim specifikacijama.

To, među ostalim, podrazumijeva izradu elaborata racionalne uporabe energije i toplinske zaštite, elaborata popravka i uređenja okoliša i elaborata uređenja interijera, zatim izradu idejnog projekta cjelovite obnove zgrade, izradu glavnog i izvedbenog projekta cjelovite obnove zgrade i ishođenje svih potrebnih posebnih uvjeta, suglasnosti, mišljenja, potvrda i/ili dozvola nadležnih tijela.

Tu je i izvedba radova prema projektu cjelovite obnove, i to: izvedba radova obnove svih instalacija (elektro, vodovodnih, kanalizacijskih...), preuređenje i racionalizacija određenih prostorija primjerice kuhinje i restorana u prizemlju zgrade te nekih od svečanih dvorana, dok će se tavanski prostor urediti u uredski.

Također, zgrada Banskih dvora bit će prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju. Konzervatorsko-restauratorske radove provest će Hrvatski restauratorski zavod u okviru svoje programske djelatnosti te ovi radovi nisu uključeni u predmetni postupak javne nabave, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Šteta od potresa u Zagrebu - 4 MALI KORACI Građani Zagreba obnovu nakon potresa čekaju kao ozebli sunce: "Dinamika je zabrinjavajuće loša, s tendencijom da takva i ostane"

Pročitajte i ovo Draginja Mnogi na rubu očaja Provjereno u Banovini gdje polako nestaje i zadnja nada: "Cijeli sam se život borila i na kraju završila u limu. Sama"

Iz Vlade su izvijestili da je projekt obnove podijeljen u dvije faze: u prvoj fazi, koja će trajati pola godine, izvest će se radovi na konstrukcijskoj obnovi palače i planirano je da taj dio projekta bude sufinanciran bespovratnim sredstvima iz europskog Fonda solidarnosti, a druga faza projekta, koja podrazumijeva cjelovitu obnovu, mora biti dovršena u roku od 24 mjeseca od dana potpisivanja ugovora s izvođačima radova.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene