Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Novca ima'

Bandić poručio: Čuvajte račune od udžbenika, sve ću vam vratiti kad postanem premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić, kandidat za premijera iz stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti poručio je roditeljima školske djece da sačuvaju račune jer će im ako dođe u Banske dvore vratiti novac.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

Milan Bandić iz 'Koalicije za premijera' u kojoj su osim stranke Bandić Milan 265 – Stranka rada i solidarnosti, ujedno i Narodna stranka – Reformisti, Novi val – Stranka razvoja, HSS Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno, danas je na konferenciji za novinare poručio da će vratiti novac za školske udžbenike kupljene za nadolazeću školsku godinu, ukoliko postane premijer.

Na konferenciji je govorila i Jelena Pavičić Vukičević koja je na izbornoj listi 'Koaliciji za premijera', kazavši da je obveza društva omogućiti djeci besplatno obrazovanje. Usporedila je odlazak djece u školu bez udžbenika s kirurgom koji na operaciju odlazi bez skalpela i s pekarom od kojeg tražimo da ispeče kruh, a da mu ne damo brašno.

'Cijelo društvo bi se trebalo potruditi da naša djeca dobiju svoj kruh u ruke, svoje zvanje tako da im se omogućuje besplatne udžbenike za obrazovanje i osnovno i srednjoškolsko', kazala je Pavičić Vukičević.

Bandić se osvrnuo na argument koji političari iz Vlade često daju, a to je da 'nema novaca'. 'Kažu da nema novaca. Od 100 kuna u Hrvatskoj, figurativno govorim, 6 kuna pripada gradu Zagrebu. Kako to Zagreb ima za besplatne udžbenike, a Hrvatska nema? Novca ima samo ih treba drugačije rasporediti. Novca ima, samo treba biti sposoban odrediti prioritete', zaključio je Bandić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene