Ako postane premijer, Bandić obećaje da će djeca u cijeloj Hrvatskoj udžbenike dobivati bespaltno(Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ako postane premijer, Bandić obećaje da će djeca u cijeloj Hrvatskoj udžbenike dobivati bespaltno(Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Milan Bandić, kandidat za premijera iz stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti poručio je roditeljima školske djece da sačuvaju račune jer će im ako dođe u Banske dvore vratiti novac.


OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Milan Bandić iz 'Koalicije za premijera' u kojoj su osim stranke Bandić Milan 265 – Stranka rada i solidarnosti, ujedno i Narodna stranka – Reformisti, Novi val – Stranka razvoja, HSS Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno, danas je na konferenciji za novinare poručio da će vratiti novac za školske udžbenike kupljene za nadolazeću školsku godinu, ukoliko postane premijer.

Na konferenciji je govorila i Jelena Pavičić Vukičević koja je na izbornoj listi 'Koaliciji za premijera', kazavši da je obveza društva omogućiti djeci besplatno obrazovanje. Usporedila je odlazak djece u školu bez udžbenika s kirurgom koji na operaciju odlazi bez skalpela i s pekarom od kojeg tražimo da ispeče kruh, a da mu ne damo brašno.

'Cijelo društvo bi se trebalo potruditi da naša djeca dobiju svoj kruh u ruke, svoje zvanje tako da im se omogućuje besplatne udžbenike za obrazovanje i osnovno i srednjoškolsko', kazala je Pavičić Vukičević.

Bandić se osvrnuo na argument koji političari iz Vlade često daju, a to je da 'nema novaca'. 'Kažu da nema novaca. Od 100 kuna u Hrvatskoj, figurativno govorim, 6 kuna pripada gradu Zagrebu. Kako to Zagreb ima za besplatne udžbenike, a Hrvatska nema? Novca ima samo ih treba drugačije rasporediti. Novca ima, samo treba biti sposoban odrediti prioritete', zaključio je Bandić.