Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šlampavo napravljeno

Bandić o imenovanju Škorić: 'To je neodgovorno i neozbiljno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je na pitanje novinara kako komentira propust tijela Gradske skupštine koja Vanju Škorić iz GONG-a nije obavijestila da je imenovana članicom Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb - kako je to 'neodgovorno i neozbiljno'.

'Ako smo čekali dvije i pol godine da formiraju povjerenstvo, onda nemojte se iznenaditi da su to šlampavo napravili i nisu kontaktirali ljude', ustvrdio je Bandić. Dodao je kako je povjerenstvo formirano nakon što ga je on inicirao prije dvije i pol godine te je Gradska skupština donijela tu odluku na njegov prijedlog. 'Trebalo im je dvije i pol godine da to imenuju, a sada će im trebati vjerojatno tri mjeseca da nazovu ljude koje su imenovali. Neodgovorno, neozbiljno', izjavio je Bandić novinarima danas na groblju Mirogoju.

GONG je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio kako 'izražava nevjericu zbog imenovanja Vanje Škorić (ukoliko je riječ o višoj pravnoj savjetnici GONG-a) članicom Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb'.

>> Evo s kojim ministrima novinari najbolje, a s kojima najlošije surađuju

GONG je naveo kako su sa službenih internetskih stranica Grada Zagreba doznali da je u navedeno Povjerenstvo, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba, na sjednici održanoj 25. listopada 2012. imenovana i izvjesna Vanja Škorić.

'Želimo istaknuti kako nitko iz nadležnih tijela Skupštine ili Grada nije nikada kontaktirao gđu. Škorić iz GONG-a vezano za sudjelovanje u radu Povjerenstva ili imenovanje članova. Isto tako, gospođa Škorić iz GONG-a nikada nije dala suglasnost za sudjelovanje u radu navedenog Povjerenstva. Štoviše, nitko u ime Skupštine ili Grada nije čak ni obavijestio gđu. Škorić ili GONG o imenovanju u navedeno Povjerenstvo', navodi GONG.

'Kako je u javnosti poznat GONG-ov stav da se imenovanja predstavnika javnih djelatnika u savjetodavna tijela na bilo kojoj razini vlasti trebaju temeljiti na jasnim kriterijima i javnim pozivima za kandidature, Gradsku skupštinu Grada Zagreba ovim putem obavještavamo kako gđa. Škorić iz GONG-a nema namjeru sudjelovati u radu takvog tijela, niti u svoje osobno, niti u ime GONG-a, tim više što nisu jasna prava i obaveze, kao ni mandat 'antikorupcijskog povjerenstva'.

Sukladno tome, tražimo od Gradske skupštine Grada Zagreba poništenje Zaključka o imenovanju predsjednika i članova Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb, s istovremenim očekivanjem da eventualni ponovni postupak imenovanja reflektira važnost antikorupcijske politike i samoga tijela. U suprotnome, borba protiv korupcije u Gradu Zagrebu i dalje će imati obilježja lakrdije', navodi GONG. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" Gong objavio kartu na kojoj možete provjeriti kojoj izbornoj jedinici pripadate Frankenštajnska podjela Ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene