Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić o Horvatinčićevoj najavi odustajanja od projekta Cvjetni prolaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na upit novinara o najavi odustajanja predsjednika uprave Hoto grupe Tome Horvatinčića od projekta Cvjetni prolaz rekao da su svi investitori u Gradu Zagrebu, bilo pravne, bilo fizičke osobe, dobro došli Gradu ako poštuju proceduru i zakon.

Sve ostalo ne želim komentirati, u ime Gradske uprave nemam komentara, rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od hitnog preuređenja Cvjetnog trga Slika nije dostupna Aktivisti upali na tribinu o projektu 'Cvjetni prolaz'

'Mi ne favoriziramo nikoga, niti ikoga odbijamo. Onaj tko poštuje proceduru i zakon je dobro došao Gradu Zagrebu i tako će biti ubuduće, bez obzira kako se zvao, je li privatni investitor ili je pravna osoba ili fizička - svi su nam dobro došli. Ulagači u Grad Zagreb su naši partneri, ako poštuju proceduru i zakon', istaknuo je Bandić.

Također je rekao kako ne želi 'doprinositi medijskoj buci, jer obično se onda ništa ne čuje. To je atraktivno, a ja toj atraktivnosti ne bih želio prinositi - imam važnijih poslova i bitnijih za ovaj grad', izjavio je Bandić.

Na upit novinara je li Grad Zagreb možda zainteresiran za otkup projektne dokumentacije 'Cvjetni prolaz', Bandić je odgovorio da nisu zainteresirani jer da jesu oni bi to od početka 'gurali i vodili'. 

'Grad Zagreb nema sredstava da obnovi i revitalizira 16 Donjogradskih blokova. Da ima onda bi to sami radili', naglasio je. 

Ponovno je istaknuo da svatko tko dođe s projektom je dobro došao ako poštuje proceduru i zakon. '

'Ja jedino što znam da sigurno mi nismo prodali kino Zagreb - čitam već dva dana, tri, harangu kako je Grad Zagreb prodao kino Zagreb', kazao je Bandić.

Istaknuo je da Grad Zagreb nije vlasnik Kinematografa ni kina Zagreb te da su Kinematografi prodali kino Zagreb.

Predsjednik uprave Hoto grupe Tomo Horvatinčić izjavio je jučer da je 99 posto siguran da će odustati od svog projekta na zagrebačkom Cvjetnom trgu te da ne zna što bi se još moglo dogoditi da ostanu u tom projektu. Ustvrdio je da Hrvatskom vlada antipoduzetnička klima i antipoduzetničko raspoloženje. Horvatinčić je najavio da će projekt 'Cvjetni prolaz' staviti na tržište, a cijenu nije htio reći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene