Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici Elektrane-toplane Zagreb nastojat će tijekom iduća 24 sata otkloniti kvar na postrojenju nastao puknućem magistralnog voda 'Vodoopskrbe i odvodnje' u krugu pogona kako bi između 180 i 200.000 ljudi u zapadnom dijelu grada dobili grijanje, izvijestio je danas Petar Čubelić, direktor HEP proizvodnje, nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao pogon.


'Sada je najvažnije što prije sanirati postrojenje toplane i staviti ga u funkciju kako bi građanima vratili grijanje', kazao je gradonačelnik Bandić te dodao da će svi nadležni djelatnici, i on sam, biti 'na nogama 24 sata', sve dok se ne riješi problem i građani ne dobiju grijanje. Zahvalio je Uredu za krizna stanja, djelatnicima Elektrane-toplane, Vodoopskrbe i odvodnje i vatrogascima koji su dosad odradili 'lavovski dio posla' na ispumpavanju vode iz postrojenja u podrumu koja je dosezala razinu višu od metar i pol. 

Vezani članci Slika nije dostupna Zagreb: Propuštanje magistralnog voda u Zagorskoj ulici Slika nije dostupna ŠOKANTNA ISTINA O RAZDJELNICIMA Nigdje nije rečeno da se MORAJU ugraditi!

Čubelić navodi kako su morali isključiti pogone zbog sigurnosti postrojenja, nakon puknuća magistralnog voda Vodoopskrbe i odvodnje koji prolazi kroz Toplanu i poplave u pogonu, koju je jutros oko pola pet primijetio djelatnik El-To-a te pozvao ekipe Vodoopskrbe i odvodnje i vatrogasaca. Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, koji je također ostao bez grijanja, kazao je da Grad radi na obnovi vodovodnih cijevi prema četverogodišnjem planu te da će u 2009. za njihovu obnovu utrošiti 700 milijuna kuna.

>> Zapadni dio Zagreba do daljnjeg bez grijanja

'Ovo se puknuće dogodilo se na nezgodnom mjestu u nezgodnom trenutku', napominje Čović. Gradonačelnik Bandić naveo je da će se o točnim uzrocima kvara, nastaloj šteti i troškovima sanacije moći govoriti tek kada se građanima vrati grijanje - što je sada prioritet. Bandić dodaje i da sličnu situaciju Zagreb ne pamti više od 50 godina.