Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjavama doprinose pogoršanju odnosa

Bačić: Vulin i Dačić morat će promijeniti retoriku žele li popraviti odnose između Hrvatske i Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić izjavio je u petak kako nema informacije da će srpski ministar obrane Aleksandar Vulin sudjelovati na nedjeljnoj državnoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu, ali je poručio Vulin i potpredsjednik srbijanske Vlade Ivica Dačić dosad često izjavama doprinosili pogoršanju odnosa između Hrvatske i Srbije, istaknuvši kako bi, žele li popraviti odnose, morali promijeniti retoriku.

Novinari su Branka Bačića u Saboru pitali za komentar mogućeg dolaska Aleksandra Vulina na komemoraciju u Jasenovac, na što im je odgovorio kako je o tome čitao u medijima te ne može komentirati informacije koje nisu provjerene i za koje ne zna.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku"

Napomenuo je kako je i ranije govorio da su Vulin te ministar vanjskih poslova i prvi potpredsjednik srbijanske Vlade Ivica Dačić svojim izjavama često puta doprinosili pogoršavanju odnosa između dviju država, te da su obojica problem srbijanske Vlade te predsjednika države Aleksandra Vučića.

"Ukoliko doista žele smirivanje i popravljanje odnosa koji su narušeni ovim događajem kada je izaslanstvo Hrvatskog sabora bilo u Srbiji, morat će i Vulin i Dačić, ali i drugi dužnosnici Srbije promijeniti svoju retoriku i doprinositi boljim odnosima između naših dviju država", poručio je Bačić.

Jelenić može biti neovisan, HDZ se pri izboru nije vodio uskostranačkim interesima

Istaknuo je kako glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, iako je izglasan 'tankom većinom' u Saboru, može biti neovisan, poručivši da se HDZ pri izboru nije vodio uskostranačkim interesima.

"Mi se u krugu HDZ-a nismo vodili uskostranačkim interesima, niti smo se uopće vodili stranačkim interesima. Jelenić je osoba iz sustava koja je gotovo cijelu svoju karijeru provela u Državnom odvjetništvu, prošao je sve stepenice u radu DORH-a, dakle tu se nikakvim stranačkim interesima HDZ nije vodio. Htjeli smo osobi, koja dolazi iz sustava i najbolje taj sustav poznaje, pružiti priliku da na određen način podigne rad odvjetništva na višu razinu i da se taj rad dinamizira", rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene