Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

Izabran sa 81 glasom "za": Dražen Jelenić potvrđen za glavnog državnog odvjetnika

Dražen Jelenić (Foto: Pixell)
Dražen Jelenić (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Dražen Jelenić (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Dražen Jelenić potvrđen je u Saboru za novog državnog odvjetnika.

Hrvatski sabor izabrao je novog glavnog državnog odvjetnika sa 81 glasom "za", dok je cijela oporba predvođena SDP-om i MOST-om bila sudržana. Samo je 7 zastupnika glasovalo protiv Dražena Jelenića, koji bi trebao zamijeniti Dinka Cvitana na čelnom mjestu državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Noćna sjednica Sabora - 3 Razmjena poklona Bulj ravnateljici DORH-a darovao majicu, a ona njemu značku

U poslijepodnevnim satima novi glavni državni odvjetnik prisegnut će pred predsjednikom Sabora i čelnicima sudske vlasti.

Podsjetimo, Vlada je predložila Saboru da se za glavnog državnog odvjetnika imenuje Dražen Jelenić, zamjenik dosadašnjeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana kojem mandat istječe 24. travnja.

Saborski Odbor za pravosuđe jednoglasno je u četvrtak podržao da se Jelenić imenuje za novog glavnog državnog odvjetnika.

O Zakonu o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori

Zastupnici su na današnjoj sjednici raspravljali i o Zakonu o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori kojim bi se utvrdilo obvezno članstvo poljoprivrednika koji su korisnici potpora, a koju po barem jednoj osnovi ostvaruju iz državnog proračuna, Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi ili Europskog poljoprivrednog fonda.

Maksimalan iznos članarine neće smjeti prelaziti šest kuna mjesečno, što znači da godišnje može iznositi maksimalno 72 kune. Prema predviđenom broju potencijalnih članova, procjenjuje se da će godišnji prihod od članarina iznositi 7,5 milijuna kuna.

HPK je osnovan 2009., a članstvo je najprije bilo obvezno za sva poljoprivredna gospodarstva, fizičke i prave osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika. Međutim, izmjenama Zakona o HPK-u 2012. ukinuto je obvezno i uvedeno dobrovoljno članstvo. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene