Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijski mediji: Ubojstvo je prijetnja samom Zagorcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo sva austrijska sredstva priopćavanja prenijela su u izdanjima u utorak informaciju o ubojstvu kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka, Ivane Hodak, koje se dogodilo u ponedjeljak u Zagrebu.

Austrijska javna televizija (OeRF) ocijenila je već u ponedjeljak navečer da je to ubojstvo jako potreslo hrvatsku unutarnjopolitičku scenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Intervjui za strane medije Hodak pokušava internacionalizirati presudu Zagorcu

Austrijski dnevni list Oesterreich podsjeća na okolnosti oko slučaja umirovljenog generala Vladimira Zagorca, čiji je Hodak odvjetnik, i njegova prošlotjednog izručenja Hrvatskoj, ističući kako se pretpostavlja da je to ubojstvo prijetnja Zagorčevim odvjetnicima i samome Zagorcu.

List navodi da je, nakon što je austrijsko Ministarstvo pravosuđa dalo zeleno svjetlo za Zagorčevo izručenje, ono u četvrtak i provedeno i sada Zagorec čeka sudski proces u Zagrebu.

Zagorčevi austrijski odvjetnici pokušali su iskoristiti sva pravna sredstva kako bi spriječili izručenje jer, prema njihovim riječima, strahuju da mu je u Hrvatskoj ugrožen život, piše Oesterreich. "Pretpostavlja se da je ubojstvo kćeri Zagorčeva zagrebačkog odvjetnika Hodaka upozorenje svim pravnicima koji mu pomažu. Također bi moglo biti i upozorenje Zagorcu da pred sudom ništa ne govori o trgovini oružja", ističe list.

Prema pisanju tog austrijskog dnevnog lista, austrijsko pravosuđe vjeruje u hrvatsko pravosuđe, koje je inače stalno na meti kritike Europske unije.

Dok austrijsko pravosuđe opravdava izručenje, u austrijskom Ministarstvu unutarnjih poslova jučer je, po pisanju tiska, nastalo izvanredno stanje, jer Zagorčeva žena s dvoje djece živi u Beču. "Nakon ubojstva Ivane Hodak u Zagrebu, obitelj umirovljenog generala Vladimira Zagorca - supruga i dvoje djece, koji žive u Beču, dobili su odmah osobnu policijsku zaštitu", piše list. Prema izjavi glasnogovornika austrijskog Ministarstva unutarnjih poslova Rudolfa Gollia, obitelj je odmah dobila osobnu zaštitu i odgovarajući koraci u tom smislu već su poduzeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene