Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Asim Kurjak: 'Nisam kriv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati hrvatski ginekolog Asim Kurjak i troje njegovih suradnika liječnika, optuženi za nedopušteno presađivanje jajnih stanica, izjavili su da se ne osjećaju krivima za djelo koje im se stavlja na teret.

Suđenje, koje je nakon srpanjske odgode počelo na Općinskom sudu u Zagrebu, na zahtjev Kurjakova odvjetnika Silvija Degena zatvoreno je za javnost i proglašeno tajnim zbog poštivanja medicinske etike. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Asim Kurjak neće u zatvor Slika nije dostupna Kurjak bez kazne zbog smrti rodilje?!

Sat vremena nakon izlaska iz sudnice, Kurjak je odbio davati izjave, a bez komentara su bili i ostali okrivljenici, njegova supruga Biserka Funduk Kurjak, trećeokrivljena Sanja Kupešić te Enest Suchanek. 

U kratkoj izjavi koju nam je dao, odvjetnik Silvije Degen je rekao kako je 'žalosna ona zemlja koja se na ovakav način obračunava sa svojim stručnjacima'.

U istrazi, koja je prethodila optužnici, Kurjak je, podsjećamo, negirao da je bez znanja pacijentica uzimao njihove jajne stanice i onda ih presađivao u druge pacijentice. 

Sve se, prema optužnici, odvijalo u Modernom medicinskom centru, poliklinici u vlasništvu bračnog para Kurjak.

Suđenje se nastavlja u studenom, iskazima svjedoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene