Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je i službeno potvrđeno - Asim Kurjak neće u zatvor. Nepravomoćna presuda zbog krivotvorenja dokumentacije u slučaju smrti rodilje Dragice Ivankić, kako smo već izvještavali, okončana je zastarom.


Drugostupanjsko vijeće još će samo formalno utvrditi da je zastara nastupila. Prvostupanjska presuda time će se preinačiti, a optužbe protiv Kurjaka odbaciti. Nekada najpoznatiji hrvatski ginekolog slobodan je čovjek. 

Vezani članci Slika nije dostupna Kurjak bez kazne zbog smrti rodilje?! Slika nije dostupna Kurjaku zastara za smrt rodilje?

Ipak, namjerno ili slučajno, reagiralo se u posljednjim minutama. Obitelj Ivankić, nakon tragedije i godina borbe, zadovoljna je presudom. Ona će, smatraju, utjecati i na višegodišnji spor s bolnicom Sv. Duh za naknadu štete, a ona bi mogla biti milijunska. 

Kurjakov odvjetnik, unatoč presudi, i dalje tvrdi kako u slučaju nema krivičnog djela. Slučaj, kaže, Kurjak nije skrivao. 

Dokumenti o smrti, dokumenti su patologa. Apsurd sustava, nesporno, leži i u činjenici da pravi krivci za smrt nisu kažnjeni. Štoviše, liječnici koji su porod nestručno obavili i dalje rade.

Unaprijed je profesor Kurjak optužen, odnosno i osuđen za nešto što bi učinili neki treći koji još uopće za to nije optužen. Tu nema logike, to nije pravo.

Minusi prava i pravosuđa još će dugo, kad je riječ o Kurjaku, biti upitni. Tim više što se protiv njega još uvijek vodi postupak i za skandaloznu krađu jajnih stanica.

Više u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju