Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je i službeno potvrđeno - Asim Kurjak neće u zatvor. Nepravomoćna presuda zbog krivotvorenja dokumentacije u slučaju smrti rodilje Dragice Ivankić, kako smo već izvještavali, okončana je zastarom.


Drugostupanjsko vijeće još će samo formalno utvrditi da je zastara nastupila. Prvostupanjska presuda time će se preinačiti, a optužbe protiv Kurjaka odbaciti. Nekada najpoznatiji hrvatski ginekolog slobodan je čovjek. 

Vezani članci Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Nakon priloga u Provjerenom ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim: ''Pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika'' Slika nije dostupna Unatoč dosuđenoj kazni od osam mjeseci, Asim Kurjak neće u zatvor?

Ipak, namjerno ili slučajno, reagiralo se u posljednjim minutama. Obitelj Ivankić, nakon tragedije i godina borbe, zadovoljna je presudom. Ona će, smatraju, utjecati i na višegodišnji spor s bolnicom Sv. Duh za naknadu štete, a ona bi mogla biti milijunska. 

Kurjakov odvjetnik, unatoč presudi, i dalje tvrdi kako u slučaju nema krivičnog djela. Slučaj, kaže, Kurjak nije skrivao. 

Dokumenti o smrti, dokumenti su patologa. Apsurd sustava, nesporno, leži i u činjenici da pravi krivci za smrt nisu kažnjeni. Štoviše, liječnici koji su porod nestručno obavili i dalje rade.

Unaprijed je profesor Kurjak optužen, odnosno i osuđen za nešto što bi učinili neki treći koji još uopće za to nije optužen. Tu nema logike, to nije pravo.

Minusi prava i pravosuđa još će dugo, kad je riječ o Kurjaku, biti upitni. Tim više što se protiv njega još uvijek vodi postupak i za skandaloznu krađu jajnih stanica.

Više u video prilogu.