Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Asim Kurjak neće u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je i službeno potvrđeno - Asim Kurjak neće u zatvor. Nepravomoćna presuda zbog krivotvorenja dokumentacije u slučaju smrti rodilje Dragice Ivankić, kako smo već izvještavali, okončana je zastarom.

Drugostupanjsko vijeće još će samo formalno utvrditi da je zastara nastupila. Prvostupanjska presuda time će se preinačiti, a optužbe protiv Kurjaka odbaciti. Nekada najpoznatiji hrvatski ginekolog slobodan je čovjek. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Slika nije dostupna Unatoč dosuđenoj kazni od osam mjeseci, Asim Kurjak neće u zatvor?

Ipak, namjerno ili slučajno, reagiralo se u posljednjim minutama. Obitelj Ivankić, nakon tragedije i godina borbe, zadovoljna je presudom. Ona će, smatraju, utjecati i na višegodišnji spor s bolnicom Sv. Duh za naknadu štete, a ona bi mogla biti milijunska. 

Kurjakov odvjetnik, unatoč presudi, i dalje tvrdi kako u slučaju nema krivičnog djela. Slučaj, kaže, Kurjak nije skrivao. 

Dokumenti o smrti, dokumenti su patologa. Apsurd sustava, nesporno, leži i u činjenici da pravi krivci za smrt nisu kažnjeni. Štoviše, liječnici koji su porod nestručno obavili i dalje rade.

Unaprijed je profesor Kurjak optužen, odnosno i osuđen za nešto što bi učinili neki treći koji još uopće za to nije optužen. Tu nema logike, to nije pravo.

Minusi prava i pravosuđa još će dugo, kad je riječ o Kurjaku, biti upitni. Tim više što se protiv njega još uvijek vodi postupak i za skandaloznu krađu jajnih stanica.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene