Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arbitražni sud ne da se smesti skandalom oko Piranskog zaljeva. Samo čeka zamjenu za Jerneja Sekolca, slovenskog člana suda, koji je izazvao aferu.


Arbitražni sud poslao je priopćenje za javnost u kojem kaže da je upoznat s ostavkom slovenskog suca te dodaje da Slovenija sada u roku od 15 dana mora imenovati svog predstavnika.

Kada to učini, sud će nastaviti s radom, bez obzira na prvorazredni skandal koji se dogodio.

Vezani članci Maske, ilustracija Sud u Kopru: Kažnjavanje zbog nenošenja maske nema pravnog temelja Koronavirus u Sloveniji Epidemiolozi uputili poruku građanima: Susjedi nedavno ublažili stroge mjere, već četvrti dan broj novozaraženih u porastu

Ukoliko Slovenija ne imenuje novog arbitra u roku, imenovat će ga predsjednik suda. Sud po konstituiranju u novom sastavu namjerava nastaviti svoje suđenje u arbitražnom postupku, javlja RTV Slovenija.

Ljubljanu više muči zakonska procedura izbora novog suca, te je, navodi RTV Slovenija, to po slovenskim zakonima nemoguće napraviti u 15 dana jer je postupak predug. Među kandidatima za novog slovenskog suca je i bivši predsjednik Danilo Türk te Ernest Petrič i Borut Bohte.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook