Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za njih nema skandala

Arbitražni sud objavio kako nastavlja s radom kao da se ništa nije dogodilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arbitražni sud ne da se smesti skandalom oko Piranskog zaljeva. Samo čeka zamjenu za Jerneja Sekolca, slovenskog člana suda, koji je izazvao aferu.

Arbitražni sud poslao je priopćenje za javnost u kojem kaže da je upoznat s ostavkom slovenskog suca te dodaje da Slovenija sada u roku od 15 dana mora imenovati svog predstavnika.

Kada to učini, sud će nastaviti s radom, bez obzira na prvorazredni skandal koji se dogodio.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Ukoliko Slovenija ne imenuje novog arbitra u roku, imenovat će ga predsjednik suda. Sud po konstituiranju u novom sastavu namjerava nastaviti svoje suđenje u arbitražnom postupku, javlja RTV Slovenija.

Ljubljanu više muči zakonska procedura izbora novog suca, te je, navodi RTV Slovenija, to po slovenskim zakonima nemoguće napraviti u 15 dana jer je postupak predug. Među kandidatima za novog slovenskog suca je i bivši predsjednik Danilo Türk te Ernest Petrič i Borut Bohte.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene