Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao sve da se angažiraju

Apostolski nuncij upozorio: Sve je manje Hrvata katolika u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apostolski nuncij u BiH, nadbiskup Alessandro D'Errico upozorio je tijekom mise povodom sv. Ante u mjestu Sijekovcu kod Bosanskog Broda da broj Hrvata katolika dramatično opada.

D'Errico je pozvao sve da se angažiraju kako bi se zaustavio taj trend da BiH ne bi za nekoliko desetljeća ostala bez najmalobrojnijeg naroda.

'Znate bolje od mene da su podaci nažalost alarmantni. Od oko 800.000 Hrvata iz 1991., došlo se na današnjih oko 460.000. Pad populacije tiče se prije svega ovoga kraja. Općenitije, prognanici se nisu vratili u broju kojemu smo se nadali. Mladi nastavljaju napuštati zemlju', rekao je papinski izaslanik tijekom propovijedi.

Po njegovim riječima najteže je stanje u Posavini gdje se vratilo najmanje Hrvata katolika. Zbog toga je nuncij D'Errico pozvao sve vjernike, uključujući predstavnike Crkve, politike, Hrvata katolika da se ne obeshrabre te podsjetio na riječi Ivana Pavla II. koje je izrekao u Banjoj Luci 2003. da ne očekuju da drugi riješe njihove probleme. (Hina)

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene