Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećana potreba

Apeli iz bolnica diljem zemlje: Nedostaje svih krvnih grupa

Iz bolnica diljem Hrvatske stižu apeli dobrovoljnim darivateljima krvi. Javljaju da su niske zalihe svih krvnih grupa, posebice negativnih.

U ljetnoj sezoni, zbog većeg broja ljudi koji borave u Hrvatskoj, prometnih nesreća i transplantacija, potražnja je povećana te se stanje sa zalihama mijenja iz dana u dan.

U posljednjih mjesec dana u prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene 992 osobe, a 26 ih je je smrtno stradalo.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRANSFUZIJA LJUBAVI Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek: ''Darivatelji krvi vraćaju vjeru u ljude''

Informacije o tome gdje i kada možete darivati krv dostupne su na stranicama Zavoda za transfuzijsku medicinu i Crvenog križa.

Dr. Martina Repušić Babacanli iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu ističe kako uvijek kažu darivateljima da daruju krv gdje god da jesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen očevid Detalji prometne nesreće kod Kalinovca: Prešao na suprotnu stranu, udario u auto i poginuo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen očevid Detalji tragedije kod Petrinje: Automobilom krenuo u pretjecanje pa udario u kamion, poginulo dvoje ljudi

Ivana Škrtić, darivateljica, nije znala da je povećana potreba, došla je svojom voljom dati krv. Otkad je na separatoru, dolazi svakih mjesec dana.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene