Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u vojsci

Ministar Anušić komentirao protjerivanje prvog tajnika u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić rekao je, sudjelujući u utorak u Đakovu na svečanom ispraćaju 40. kontingenta hrvatskih vojnika (HRVCON) u operaciju potpore miru u Republiku Kosovo (KFOR) da u Hrvatskoj opada interes za služenje u vojsci.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u utorak tijekom posjeta Đakovu da je ''trend takav da opada interes za služenje, kako dragovoljno tako i svako drugo služenje u Hrvatskoj vojsci, a sukladno svim onim okolnostima koje nisu samo specifične za Hrvatsku, nego i za sve države svijeta. Moramo jačati i snažiti sigurnost, a sigurnost se snaži kroz kvalitetnu Hrvatsku vojsku'', rekao je.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski optužuje Rusiju Zelenski upozorio na treći svjetski rat: "Na Balkanu Putin već trenira ljude koji će izazvati sukob. Pokušao me ubiti pet puta"

Materijalna prava su ključna kada se govori o motivaciji i regrutaciji novih vojnika, kazao je i najavio da će osobno poraditi na povećanju materijalnih prava svakog vojnika, dočasnika i časnika.

Govoreći o strateškim planovima Ministarstva obrane (MORH), Anušić je rekao da oni uključuju dovršetak nabave helikoptera Black Hawk, oklopnih vozila Patria i Bradley te dovršetak obalno ophodnih brodova te povratak vojske u Beli Manastir.

Anušić je precizirao kako do kraja godine očekuje dolazak Bradleya u tvornicu Đuro Đaković radi njihove revitalizacije, a otkrio je i da idući tjedan ide na sastanak s direktorom Brodosplita Tomislavom Debeljakom kako bi se riješio problem oko izgradnje obalno ophodnih brodova.

Pročitajte i ovo Izraelski napadi prema Gazi ne prestaju - 2 Rastu tenzije Izraelski ministar želi uvođenje smrtne kazne, obitelj otetih ga popljuvala: "Mi smo nacija koja traži život, ne ona koja traži osvetu"

Ministar je komentirao i protjerivanje prvog tajnika u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu Hrvoja Šnajdera kojeg su srbijanske vlasti proglasile personom non gratom.

''U ovom trenutku sigurno traju konzultacije između ministra vanjskih poslova i premijera te svih službi koje trebaju vidjeti na koji način reagirati na odluku srbijanske vlade da se protjera hrvatski diplomat'', rekao je.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Mito i korupcija Bivšeg direktora Janafa očekuje suđenje: "Optužnica je potpuno lažna i izmišljena"

Na pitanje o požaru u osječkoj tvrtki Drava International, Anušić je odgovorio da su preliminarni rezultati, koje je dobio još dok je bio osječko-baranjski župan, zadovoljavajući, ali i upozorio da se informacije čekaju već mjesec dana te da bi o svemu trebalo pitati Državni inspektorat koji je, kako je istaknuo, dužan dostaviti te informacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene