Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako čudno

Ovo je četvrti požar u 12 godina postojanja tvrtke Drava International: Suvlasnica na upit kratko odbrusila

Zvonko Bede
Zvonko Bede Foto: Vlado Kos/Cropix
Požar koji je danas buknuo u tvrtki Drava International u Osijeku ne samo da nije prvi, već su se slični incidenti ponavljali više puta, a jedan od njih imao je i tragičan ishod.

Kralj plastičnog otpada, revolucionarni prerađivač plastike, tako su mediji opisivali Zvonka Bedu i njegovu kompaniju Drava International. Međutim, Osječani, u čijem gradu se nalazi njezina velika hala, ne bi se složili s takvim tepanjima.

Nakon današnjeg ogromnog požara društvene mreže pune su bijesnih komentara. Kako je moguće, pitaju se građani, da hala danas gori četvrti put, a da kompanija ne trpi nikakve posljedice.

Pročitajte i ovo Nataša Turić, ravnateljica NZJZ Osijek Ozlijeđeni vatrogasci VIDEO/FOTO Šefica NZJZ-a Osijek: "Na ovome mjestu na kojem stojimo detektirali smo onečišćujuće tvari. Molim stanovnike da se drže preporuka"

Kako piše T-portal, Bede je tijekom privatizacije postao vlasnik čak četiriju osječkih tvrtki, od kojih je Nama prodana Konzumu, a sve četiri dotad poznate kompanije su ugašene. Bede se tada okrenuo preradi plastike.

U posljednjih 12 godina koliko kompanija postoji, požar se dogodio čak četiri puta. U 2016. kada je gorjelo treći put lakše je stradao jedan radnik, a već tada mediji su podsjećali na tragediju koja se dogodila pet godina ranije. Tada je u eksploziji kemikalija stradala radnica Danijela Valkai. Žena je ostala bez ruke i noge, a nakon desetak dana izgubila je i život.

Pročitajte i ovo Franjo Plavšić o požaru u Osijeku Katastrofa u Osijeku Toksikolog upozorava: "Svi koji su bili izloženi udisanju opasnih plinova javite se liječniku"

Prema podacima portala Fininfo, Drava International 2023. imala je poslovne prihode od oko 56 milijuna eura, a zapošljava oko 500 radnika s prosječnom plaćom od 789 eura.

Osim Zvonka Bede, u vlasničkoj strukturi nalaze se njegov sin Marko i Snježana Alerić, koju smo danas kontaktirali.

"Nemamo nikakvih komentara, nema nikakvih saznanja", kratko nam je odbrusila.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene