Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimističan oko ishoda

Anto Nobilo optimističan oko ishoda suđenja Josipu Perkoviću u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Anto Nobilo u petak je izjavio da bi svog branjenika Josipa Perkovića mogao posjetiti kada dobije rješenje o stalnoj dozvoli koja mu omogućuje da svog klijenta zastupa u Njemačkoj.

'Nisam još dobio rješenje o stalnoj dozvoli', kazao je Nobilo, objasnivši da je on drugoj strani poslao svu potrebnu dokumentaciju.
Stalna dozvola mu je, kako je objasnio, potrebna i kako bi svog branjenika u zatvoru mogao posjećivati bez nadzora i razgovarati 'u četiri oka'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje bi trebalo započeti 13.listopada Sud u Muenchenu potvrdio optužnicu protiv Josipa Perkovića Slika nije dostupna Sređuje se dokumentacija Nobilo: U petak ili ponedjeljak mogao bih posjetiti Josipa Perkovića

Datum početka suđenja još nije zakazan, kaže Nobilo. 'Lipanj su za sada samo prognoze', dodao je.

Zagrebački odvjetnik, poznat po mnogim eksponiranim slučajevima, izrazio je optimizam glede ishoda suđenja Josipu Perkoviću i uvjeren je u valjanost prikupljenih dokaza.

Boljkovac se očitovao o optužnici: Ne osjećam se krivim

Po njegovim riječima, izjava Vinka Sindičića kako je u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića pod prisilom teretio Krunoslava Pratesa, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača samo je jedan u nizu dokaza prikupljenih tijekom vlastite istrage.

'Ta izjava ima težinu, ali mi imamo niz drugih dokaza. Ona je samo potvrda onoga što smo prikupili', kazao je Nobilo. Uvjeren je da je oslobađajućih dokaza više nego dovoljno, poručivši da nastavlja istragu te da sljedeći tjedan zbog toga ponovno putuje i u Srbiju.
'Kompletiramo priču i mislimo da ćemo biti dovoljno jaki', zaključio je Nobilo.

Perkovića su do sada u zatvoru posjetili njemački odvjetnik Peter Wagner i predstavnici hrvatskog konzulata u Muenchenu.
Bivši agent jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi 24. siječnja je temeljem Europskog uhidbenog naloga predan njemačkim vlastima koje ga traže zbog sumnje u upletenost u ubojstvo Stjepana Đurekovića, likvidiranog 1983. u Wolfratshausenu pokraj Muenchena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene