Anka Mrak Taritaš objavila je ispriku "hrvatskoj javnosti" zbog propusta oko sudjelovanja u radu povjerenstva za polaganje stručnog ispita Ministarstva graditeljstva, zbog čega se njome bavi i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Galerija +0 Anka Mrak-Taritaš (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL)

Preuzimam odgovornost za propust, naslov je podužeg posta Anke Mrak Taritaš, predsjednice stranke GLAS, kojeg je objavila na Facebooku.

Vezani članci Boris Vujčić, guverner Narodne banke (Foto: Dnevnik.hr) Guverner HNB-a ipak pod povećalom Povjerenstva zbog mađarskog dara teškog pola milijuna kuna Guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić Guverner Boris Vujčić ipak neće zadržati pola milijuna kuna od mađarske središnje banke?

Njime se javnosti ispričala zbog slučaja kojim se trenutno bavi i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, o čemu je već izvještavao Dnevnik Nove TV. Mrak Taritaš je, naime, u vrijeme dok je bila ministrica, sama sebe imenovala na čelo ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita u području prostornog uređenja.

A za tu se poziciju dobiva i naknada koju, stoji u prijavi Povjerenstvu, Mrak Taritaš nije navela u imovinskoj kartici.

U radu povjerenstva za polaganje stručnog ispita sudjelovala je još kao nestranačka zamjenica ministra, baškao i drugi pomoćnici, stručnjaci za pojedina područja. Nakon što je imenovana ministricom u povjerenstvu je nastavila raditi, a odluku o imenovanju članova potpisuje novi ministar, dakle ona. 

"Obzirom na protek vremena, koliko sam za sada uspjela provjeriti u bankovnim izvodima starima i do 5 godina, utvrdila sam da sam za navedeni rad prosječno primala naknadu u visini oko 800 kn mjesečno. Zbog činjenice da se radilo o sredstvima isplaćenima od strane ministarstva iz kojeg mi se tada isplaćivala i plaća, napravila sam previd i te iznose nisam tretirala kao druge prihode pa sam ih očito zbog toga propustila prijaviti u imovinskoj kartici. Želim reći da mi to ni na koji način nije bila namjera, već previd koji mi se dogodio spletom okolnosti", piše Mrak Taritaš, koja se zbog svega - ispričala hrvatskoj javnosti.

"Zbog navedenog, želim se ovim putem ispričati hrvatskoj javnosti te želim reći da ću svu potrebnu dokumentaciju koju imam dostaviti Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa te ću poštivati svaku odluku Povjerenstva i preuzeti svu potrebnu odgovornost za učinjeni propust. Na kraju, žao mi je da oni koji su ovaj previd uočili nisu odmah reagirali nego su prigodno čekali 3 pune godine od prestanka mog mandata i to sada koriste za osobnu diskvalifikaciju", piše Mrak Taritaš.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju