Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anita Nosić prva je žena na čelu jedne od imotskih općina.


Anita Nosić nova je načelnica općine Lovreć u Imotskoj krajini. Naime, dosadašnji načelnik općine i bivši saborski zastupnik Ante Babić je od strane Vlade imenovan zamjenikom ministrice socijalne skrbi Bernardice Juretić.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) "Anita Nosić se fino raspištoljila. Zaigrala se ona, ali netko joj je to i omogućio. Ziher netko od velikih domoljuba" Načelnica Nosić morat će vratiti cijeli kredit odjednom HDZ-ova načelnica bit će prijavljena DORH-u, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet

S obzirom da Babić više ne može obnašati i dužnost načelnika, tu je funkciju predao dosadašnjoj zamjenici Aniti Nosić koja je i do sada aktivno sudjelovala u radu Općinskog vijeća, piše portal imotskenovine.hr koji naglašava da je gospođa Nosić prva žena na čelu jedne od imotskih općina. Naime, sve čelne funkcije i u Imotskom i u imotskim općinama čvrsto drže muškarci.

Anita Nosić, inače rođena 1989. godine, na funkciji načelnice biti će do novih lokalnih izbora. 

U izvještaju iz veljače 2014. godine o imovinskom stanju Anite Nosić stoji da ima visoku stručnu spremu, da je članica HDZ-a i da tadašnju funkciju zamjenice načelnika općine Lovreć obavlja volonterski. Nije upisano da ima ikakvu nekretninu ili pokretninu.