Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša časna sestra

Tko je Bernardica Juretić - nova ministrica socijalne politike i mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bernardica Juretić, nekadašnja časna sestra, sinonim je za borbu protiv ovisnosti u Hrvatskoj. Magistrica psihologije utemeljiteljica je humanitarne organizacije 'Zajednica susret'. Nova je ministrica socijalne politike i mladih u novoj Vladi Tihomira Oreškovića.

Bernardica Juretić rođena je 18.08.1963. u Srijanima, nedaleko od Omiša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz redova HDZ-a Oleg Butković ostaje ministar prometa Slika nije dostupna Drugi mandat USPJEH OGOVORI SAM ZA SEBE Zdravko Marić ostaje ministar financija

Nova ministrica socijalne politike i mladih u novoj Vladi Tihomira Oreškovića, do svoje je šeste godine željela biti krojačica, a kasnije je privlačila ideja da bude doktorica.

Bernardica Juretić jednom je prilikom izjavila kako je bila živo i nestašno dijete, a završila je u samostanu kao časna sestra.

Srednju je školu završila u Dubrovniku, a u Rimu je postala magistrica psihologije. Nakon završene srednje medicinske škole završila studij psihologije na Universita' Pontificia Salesiana u Rimu na temu 'Smisao ljudske patnje u svjetlu Franklove logoterapije'.

VIDEO Bernardica Juretić o životnoj borbi: 'Osjećala sam iznutra taj poziv'

Magistrirala je odgojne znanosti, smjer psihologija na Universita' Pontificia Salesiana na temu 'Oboljeli od AIDS-a s psihološkog gledišta'.

Bivša časna sestra

Zaredila se u 21. godini, a za vrijeme svog boravka u samostanu, 1990. godine, pokrenula je zajednicu Susret kako bi nesebično pomagala mladim ovisnicima o drogi. 1992. godine otvorila je prvu hrvatsku terapijsku zajednicu (komunu) u Cisti Velikoj nedaleko Splita.

Njezina je karizma bila značajna pa je zadobila značajnu medijsku pozornost, a iako je u međuvremenu napustila redovničku službu, i danas je ljudi zovu 'sestrom Bernardicom'. Sama je izjavila kako joj to ne smeta, jer joj je Bernardica krsno ime, a po struci je medicinska sestra.

Bernardica je nakon napuštanja redovničke službe postala zanimljiva medijima, a za inMagazin je u lipnju 2014. godine progovorila i o svom radu s ovisnicima.

U međuvremenu je radila i u Vladinu Uredu za suzbijanje zloporabe opojnih droga. Iz Ureda je otišla u IGH gdje je radila kao voditeljica ljudskih resursa, da bi se nakon toga 2012. godine opet vratila u zajednicu Susret na mjesto ravnateljice.

Imovinska kartica

U imovinskoj kartici ministrice stoji, među ostalim, da od 2010. godine otplaćuje kredit od 185.787 eura za koji joj mjesečna rata iznosi 1200 eura. Iste godine podigla je i kredit od 30 tisuća eura za koji mjesečno plaća 348 eura. Pročitajte kakve neretnine i dionice posjeduje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene