Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Anica i Milan Mikulek udomili su 13-ero djece: Bilo je izazova, ali ništa ne bi mijenjali. Ma kažu, da su mlađi - sve bi ponovili!

Aktualno Galerija Bolja Hrvatska: Anica i Milan Mikulek Bolja Hrvatska: Anica i Milan Mikulek Foto: Dnevnik Nove TV Bolja Hrvatska: Milan Mikulek - 3 Bolja Hrvatska: Milan Mikulek - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Bolja Hrvatska: Milan Mikulek - 2 Bolja Hrvatska: Milan Mikulek - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Bolja Hrvatska: Milan Mikulek - 1 Bolja Hrvatska: Milan Mikulek - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +2 Bolja Hrvatska: Anica Mikulek - 4 Galerija 1/7 >>
Dječje graje u njihovom domu uvijek ima. Za blagdane je tek prava gužva, kažu da ih ima sve skupa 25. Zamislite koje je to veselje kad je kuća tako puna.

Anica i Milan Mikulek udomili su 13-ero djece."Najveća mi je nagrada kad me dijete zagrli, poljubi i kaže mi mama. A većinom svi su me zvali mama", rekla je Anica. Svih 13! Jer toliko su djece Anica i njezin suprug Milan udomili.

Nekima je to čudno, njima potpuno normalno. Ljudski.

"A vidjela sam tu dječicu i rekla sam - ajde da ja to probam. Bojala sam se, uvijek sam razmišljala kaok bude i dobro dopeljali su mi i ja sam tu djecu jednostavno previše zavoljela", priča Anica.

"Kod nas nisu došla djeca pa u prolazu ono kako čujem to mjesec, dva tri, pa mi je ukrao pet kuna, pa mi je uzeo ovo, pa mi ne paše, dajte mi drugo. Kod nas tko je došao, tu je ostao do punoljetnosti", rekao je Milan Mikulek.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašna tragedija Užas kod Garešnice: Traktor se prevrnuo i pao na muškarca, nije mu bilo spasa

Na tom putu bilo je i straha i strepnje. Tisuću pitanja - hoće li se dijete prilagoditi, hoće li se oni snaći?

"Ispočetka su djeca znala biti samo mirna, sjedila su na jednom mjestu, samo su pregledavala gdje su, šta su", prisjeća se Anica. 

Andrijana je bila jedno od te djece. Danas 20-godišnja djevojka koja radi u Zagrebu. Dobro se sjeća dana kada je saznala da joj Anica i Milan nisu biološki roditelji.

"Pa na prvu mi je bilo čudno, možda sam to trebala prije saznati, a ne poslije. Ali dobro, mislim da je to sve normalno u životu. Svatko prođe neki takav dio. Ali to su moji roditelji", rekla je Andrijana, Varaždin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija obavila očevid Strašna nesreća u okolici Zadra: Ženu usmrtio motokultivator

Pročitajte i ovo Branko Bačić Bliska dopisivanja Branko Bačić objasnio što misli o Turudiću nakon svih poruka koje su puštene u javnost: "Ja nisam njegov odvjetnik, ali..."

Iako su djeca koju su udomili gotovo sve djevojčice, skrbnici su i jednom dječaku. Nažalost, on čeka transplantaciju bubrega. Kako i Anica i Milan već ima dosta godina na leđima, nadaju se da će ih zdravlje služiti, da malenog uspiju izliječiti i izvesti na put.

"Ja se ne bi mogla pomiriti, ma za sva bogatstva svijeta ja se ne bih mogla odvojiti od njega", kaže Anica. 

A na novinarski upit kakav je osjećaj kad kaže tata, Milanu su zasuzile oči. "Eh, ma nemojte, nemojte. Malo ste se raznježili". 

Da je bilo izazova - bilo je, ali baš ništa ne bi mijenjali. Ma kažu, da su mlađi - sve bi ponovili!

"Tu smo možda čak pogriješili što nismo posvojili nešto. Pogotovo onu djecu koja nisu imala svoje roditelje, koja nemaju nikoga", kaže Milan.

Pročitajte i ovo Lijesovi Mnogi vjerni tradiciji U Hrvatskoj je osim života skupa i smrt: Sve veći troškovi pogreba prisiljavaju ljude za traženjem alternativnih rješenja

Da nije sve tako komplicirano kod nas, možda bi se više ljudi odvažilo na posvajanje, kažu nam. Jer velika obitelj kakvu oni imaju je bogatstvo. Pobrojali su čak 10 unuka!

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Afera nad aferama Josipa Pleslić traži zaštitu SOA-e, MUP-a, Ministarstva... Njezin odvjetnik za Dnevnik Nove TV kaže: "Ona prolazi torturu"

"Pa ima nas jedno sve zajedno možda 25! O Bože, pa ne stanemo svi ovdje. Muž i ja, mi zadnji jedemo", priča Anica, koja je dobitnica i nagrade za životno djelo.

Lijepo je to sve, kaže, ali najveći uspjeh joj je što je izvela svu tu djecu na put i što su oni danas dobri ljudi. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene