Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrija Jarak održao predavanje

''Zašto ne želite da se Andrija Jarak javlja iz vašeg dvorišta?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bernaysovi studenti druge godine preddiplomskog studija „Komunikacijski menadžment“ odslušali su zanimljivo predavanje na temu komuniciranja i suradnje novinara i stručnjaka za odnose s javnošću priznatog televizijskog novinara i reportera Nove TV.

Na kolegiju Odnosi s medijima, profesorice Renate Potočnik, reporter Nove TV Andrija Jarak održao je zanimljivo gostujuće predavanje na temu „Zašto ne želite da se Andrija Jarak javlja iz vašeg dvorišta?“.

Pročitajte i ovo Menza u Zagrebu - 1 Stiglo 21. stoljeće Velika novost za studente: "Vidio sam na svoje oči. Mislim da je to trebalo dosta ranije" Ilustracija Kanada u problemu Ne znaju kako riješiti stambenu krizu pa su odlučili smanjiti broj međunarodnih studenata

Bernaysovi studenti tako su iz prve ruke mogli čuti savjete te brojne primjere jednog od najboljih hrvatskih novinara, Andrije Jarka, reportera s više od 20 godina iskustva i znanja, koji je ujedno i ključna karika najgledanijeg informativnog programa Nove TV u Hrvatskoj, ujedno i partnera Bernaysa.



Naglasak gostujućeg predavanja bio je na kriznom komuniciranju pri čemu je Jarak na primjerima pokazao kako pravilno komunicirati u kriznim situacijama. Jarak smatra da su odlike dobrog PR-ovca iskrenost, transparentnost, poštenje, relevantnost, ali i stalna dostupnost s obzirom na to da se radi o poslu koji traži pravovremenu i brzu reakciju.
Također je istaknuo da 80% vijesti nikada ne bi izašlo u javnost da se ne koriste anonimni izvori te da iza odnosa s takvim izvorima stoji višegodišnja izgradnja povjerenja. Na pitanje studenata pogađa li ga svaka priča o kojoj izvještava, Jarak je odgovorio potvrdno za većinu slučajeva te istaknuo da je u takvim trenucima potrebna visoka razina samokontrole jer je važno u svakom trenutku zadržati profesionalnost.

Osim toga, Jarak je istaknuo da je po njegovu sudu Krunoslav Borovec najbolji hrvatski glasnogovornik te da su mu oslobođenje hrvatskih generala u Den Haagu i ulazak Hrvatske u Europsku uniju najdraže reportaže. Međutim, kad bi mogao odabrati nekoga da radi reportažu o njemu, onda bi to svakako bio Goran Milić.

Okupljenim studentima Jarak je poručio da budu otvoreni i iskreni te istaknuo važnost poštenog i predanog rada i ljubavi prema profesiji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene