Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenula navijačka euforija

Plenković komentirao Europsko prvenstvo i otkrio koja mu je najdraža navijačka pjesma

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta u Splitu.

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta u Splitu, gdje je održao govor, a nakon toga je stao pred novinare.

"Čestitke rektoru, prorektoru, dekanima, studentima, laureatima na 50 godina rada Sveučilišta u Splitu, koje je iznimno važno za naš razvoj i za naše rezultate. Veselim se uspjesima studenata u njihovim karijerama", rekao je.

Nakon uvodnih riječi uslijedila su pitanja novinara, a prvo se ticalo izbora ustavnih sudaca.

"Jučer je bio sastanak saborskog Odbora za Ustav. Oni su raspisali poziv. Pretpostavljam da je rok 30 dana. Vodit će se konzultacije i vjerujem da će novi suci biti izabrani na početku jesenske sjednice Hrvatskog sabora", odgovorio je.

Pročitajte i ovo Susjed napao maloljetnika nadzorne kamere UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Muškarac napao maloljetnog susjeda, udarao ga i štapom: "Gdje mi to živimo?!"

Osvrnuo se i na odlazak Julija Meštrovića s mjesta ravnatelja splitskog KBC-a.

"Ne znam ništa o tome. Koliko shvaćam, to je njegova odluka. Ako je točna informacija da on ima uvjete za mirovinu, njegova je odluka vezana isključivo za to. Nema nikakvih pritisaka. Vidjeli smo se dosta puta i sjajno smo surađivali, ulagali i pomagali KBC-u", rekao je. 

Upitan je i o slučaju Stephena Bartulice i njegovoj imovinskoj kartici.

"Ne znam ništa o tim detaljima vezanim za njega. Svatko odgovara za sebe", napomenuo je i dodao da je na policiji da ispita prijetnje smrću protiv Bartulice.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić Bliže se još jedni izbori Hoće li se Marija Selak Raspudić kandidirati za predsjednicu? Nino Raspudić: "Ne mogu to potvrditi, ali..."

Komentirao i Europsko prvenstvo u nogometu.

"S obzirom na rezultate koje su ostvarili, vjerujem da su najbolji igrači u top formi. Vjerujem da je izbornik Zlatko Dalić generirao još jednu atmosferu zajedništva i želje za uspjehom. Svima bi bilo drago da se, s obzirom na rezultate na drugim velikim natjecanjima, ostvari dobar rezultat i na Europskom prvenstvu", ustvrdio je te otkrio da mu je najdraža navijačka pjesma "Igraj moja Hrvatska".

"Otići ću u Njemačku, a vidjet ćemo kad je to najprimjerenije s obzirom na obaveze jer se nakon šest mjeseci kampanje moramo posvetiti poslu", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene