Koalicijski partneri HDZ-a traže sastanak vezano za mailove potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Sastanak bi se, po Miloradu Pupovcu, trebao održati u petak.

Galerija


''Kao i dobar dio drugih koalicijskih partnera, SDSS smatra da je neophodan hitan razgovor vladajuće koalicije, povodom mailova koji su izašli u proteklih nekoliko dana, a koji pokazuju ili iznose neke činjenice o kojima je neophodno da se u vladajućoj koaliciji povede rasprava'', rekao je Milorad Pupovac.

Vezani članci Ante Ramljak (Foto: Pixell) "Grupa Borg, ponosan sam što jašem s vama!" Novi mailovi otkrivaju tko je i kako birao glavne savjetnike u Agrokoru Andrej Plenković i Martina Dalić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Plenković: "Most je znao za sve. Martina Dalić ne bi bila ovdje da nema moje povjerenje"; Dalić: "I danas bih sve isto učinila"

Dodao je da je SDSS-u ''stalo da sve ono što je pozitivno učinila ova Vlada, a učinila je mnogo uključujući i sve ono što je učinila s prevazilaženjem krize u Agrokoru, da se to sačuva. A negativnosti ili ono što baca sjenu na to pozitivno učinjeno, uključujući i Agrokor, vladajuća koalicija i Vlada trebaju naći rješenje da ta sjena više nije tu.''

Pupovac ima razumijevanje prema reakciji premijera Andreja Plenkovića. ''Ako je netko vođa nekog tima, jasno je da vođa treba štiti taj tim. Sasvim je razumljivo da ukoliko postoje teškoće i problemi, da onda s onim tko podržava taj tim, a to je vladajuća koalicija, raspravi u vezi s tim što baca sjenu, na rezultate, na uspjehe. To očekujemo od premijera. Premijeru ne osporavam pravo da svoj tim štiti, a s njim ćemo raspraviti i podijeliti odgovornost o tom što može naštetiti tom timu'', kazao je Pupovac.

Za N1 televiziju Pupovac je kazao kako bi sastanak trebao biti u petak.

''Mislim da bi koalicijski partneri trebali imati sastanak, a ne da saznajemo informacije iz medija. Želimo informacije iz prve ruke'', rekao je Furio Radin ne želeći se osvrtati na mailove jer, naglašava da o tome ''nema informacije iz prve ruke''. 

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor poručio je u srijedu da mu se "ne sviđa korespondencija ministrice Martine Dalić "koja pokazuje da su oni koji su s njom pisali lex Agrokor kasnije i angažirani u provedbi tog zakona. ''Korespondencija ministrice Dalić i priprema dokumenata u tajnosti apsolutno nije prihvatljiva", kazao je Kosor.