Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Andrej Plenković (Foto: Pixell)

Andrej Plenković, mandatar hrvatske Vlade, komentirao je ima li pritisaka iz HDZ-a na njegov izbor ministara.


Mandatar Andrej Plenković ponovio je u petak ujutro da je odgovornost za odabir ministara na mandataru i da nikakvih pritisaka na njega u vezi s tim nema.

"Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema. Moj izbor će biti onaj koji će dobiti, siguran sam, i podršku na Predsjedništvu HDZ-a, naših koalicijskih partnera i u Hrvatskom saboru", rekao je Andrej Plenković za N1 u petak ujutro prilikom dolaska u sjedište stranke uoči sjednice kluba zastupnika i konstituirajuće sjednice Sabora koja će se održati poslijepodne.

"Nema nikakve nervoze, ovo je normalna procedura, idemo fazu po fazu", rekao je na pitanje novinara ima li nervoze u stranci.

Plenković je u četvrtak najavio da će imena ministara biti poznata sljedećeg tjedna te, na pitanje novinara smatra li pritiscima na njega kritike vezane uz moguću kandidatkinju za ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, rekao kako na njega nema pritisaka niti od koga i da će ministri biti oni za koje se on odluči.

Mislim da je odlazak Tepeša u Europarlament činjenica

Komentirao je u petak i odlazak Ivana Tepeša u Europski parlament, nakon što je on dao ostavku na mjesto eurozastupnika. "Zakon je takav, bio je osmi na listi. Mislim da je to činjenica", rekao je.

"Je li primjereno, nije na meni da odlučim", dodao je na pitanje novinara je li primjereno da Tepeš sa samo 774 glasa bude zastupnik u Europskom parlamentu. (Hina)