Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i politička zbivanja

Plenković o financiranju Agrokora: Pregovara se s domaćim i ruskim bankama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje reportera Nove TV Šime Vičevića nudi li ministarska mjesta potencijalnim partnerima Andrej Plenković se samo - nasmijao. Što se tiče situaciej oko Agrokora, rekao je kako se vode razgovori s domaćim i ruskim bankama oko financiranja te kompanije te da očekuje da će se financiranje nastaviti pod povoljnijim uvjetima nego ranije.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković danas je nakon skupa te stranke u Pagu komentirao aktualna politička zbivanja u državi. Upitan što misli o demantiju Silvana Hrelje da će dati Vladi podršku pri glasanju o povjerenju novim ministrima, Plenković je reporteru Nove TV Šimi Vičeviću kazao: "Sve što radim, obavljam u tišini, ne namjeravam tu temu komentirati do iduće nedjelje, kada završi i drugi krug izbora. Razgovori se vode, komentirat ću kada dođe pravo vrijeme".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Na pitanje nudi li ministarska mjesta potencijalnim partnerima Plenković se samo nasmijao. Upitan o kupovini glasova u Obrovcu, gdje je SDSS u koaliciji s HDZ-om, kazao je: "Nemam nikakvih dodatnih informacija, sve što imam bile su informacije u medijima, na DIP-u je, i na drugim institucijama, da provjere o čemu je riječ".

Plenković: Vode se pregovori u vezi financiranja Agrokora s domaćim i ruskim bankama

Na pitanje vezano uz Agrokor, o tome koja je donja granica uvjeta ispod koje Vlada neće ići u pregovorima oko kreditiranja, kazao je: "Zakon je sasvim jasan, Vlada želi da ovaj proces restrukturiranja traje sljedećih 15-ak mjeseci. Sve što smo učinili dosad odlični su preduvjeti da se, uz potporu renomiranih stručnjaka, savjetnika za restrukturiranje, uz odgovarajuće najuglednije revizore, odvjetničke kuće, uz napore koje radi izvanredni povjerenik, taj proces odvija postupno i da se nađu rješenja i za dobavljače i za kreditore".

Upitan kakav je stav drugih banaka, jesu li neke odbile kreditiranje te može li se surađivati s drugim bankama, Plenković je odgovorio: "Naravno da može. Vi ste vidjeli da smo odmah po početku izvanredne uprave dobili novu, svježu likvidnost banaka koje nisu bile samo ruske banke. Naprotiv, to su bile hrvatske banke i to je ono što je bitno. Agrokor je kompanija koja može dobiti svježu likvidnost od niza drugih komercijalnih banaka".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene