Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o nadolazećim izborima

Plenković o kobasičastoj koaliciji: "Skrpali su se na brzinu. Simpatično. U jako sam dobroj formi"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek/Cropix
Premijer Andrej Plenković poručio je da kao predsjednik HDZ-a očekuje pobjedu u cijeloj Hrvatskoj, a za koaliciju ljevice i centra koju zove "kobasičastom" rekao je da je skrpana na brzinu.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju obljetnice osnutka organizacija Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski u Vodicama.

"Čestitam šibensko-kninskom HDZ-u na 34. obljetnici i Zajednici žena Katarina Zrinjski na 25. obljetnici koje smo obilježili u Šibeniku i Vodicama u sjajnom ozračju", rekao je Pleković u subotu. 

Pročitajte i ovo Pronađen brončani kip Bruce Leeja ukraden u Mostaru Oštećen je Pronađen Bruce Lee iz Mostara: Objavljeno tko je uhićen i što mu je bio plan

Premijer je poručio da je taj skup na neki način početak predizborne kampanje i mogućnost da kandidati iz devete izborne jedinice podsjete na ključne teme i postignuća. 

"Moj dojam je da je ovdje u Šibensko-kninskoj županiji uvijek sjajna atmosfera kada je riječ o HDZ-u", priznao je premijer. Na pitanje koliko mandata očekuje iz devete izborne jedinice, Plenković je odgovorio: 

"Nećemo sad licitirati s mandatima, ali očekujemo uvjerljivu pobjedu i ne samo u 9. izbornoj jedinici nego u cijeloj Hrvatskoj", izjavio je premijer.

"Idemo s izrazito jakim kandidatima i ogromnim postignućima", dodao je.

Govoreći o mogućem datumu izbora koji određuje predsjednik RH Zoran Milanović, Plenković je kazao da je HDZ-u svejedno. Isto kao i to s kime će se on obračunati u prvoj izbornoj jedinici. 

“To je moj grad, to su kvartovi u kojima sam se rodio, u kojima sam odrastao… Svejedno mi je.”

Pročitajte i ovo Borba protiv krijumčarenja migranata - 4 Unosan posao Policija kreće u žešću borbu protiv krijumčara: "Novac koji se u tome okreće možda je veći od zarade od droge"

Premijer se osvrnuo i na pitanje kako to da nema žena među nositeljima izbornih lista. 

"Dakle, ako je ijedna stranka učinila iskorak u političkom pozicioniranju žena, onda je to HDZ. HDZ u Saboru ima 19 zastupnica, a ovih ostalih pet zajedno ih ima toliko", istaknuo je i napomenuo da HDZ ima žene na raznim pozicijama od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović do premijerke Jadranke Kosor.

Kobasičasta koalicija

"To je krpanje na brzinu, zadnji put ih je bilo 10 ili 11, zvali su se Restart. Simpatično. To je njihova stvar", osvrnuo se predsjednik Vlade na koaliciju ljevice i centra

Na pitanje kako se on osjeća, spava li dobro odgovorio je: 

"U jako sam dobroj formi, opušten sam, dobre sam volje, imamo postignuća, ozračje diljem Hrvatske je sjajno. Mi u ove izbore idemo puni samopouzdanja. Mi smo rođeni spremni". 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene