Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unosan posao

Policija kreće u žešću borbu protiv krijumčara: "Novac koji se u tome okreće možda je veći od zarade od droge"

Aktualno Galerija Borba protiv krijumčarenja migranata - 1 Borba protiv krijumčarenja migranata - 1 Foto: DNEVNIK.hr Borba protiv krijumčarenja migranata - 2 Borba protiv krijumčarenja migranata - 2 Foto: DNEVNIK.hr Borba protiv krijumčarenja migranata - 3 Borba protiv krijumčarenja migranata - 3 Foto: DNEVNIK.hr Borba protiv krijumčarenja migranata - 4 Borba protiv krijumčarenja migranata - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Galerija 1/6 >>
Hrvatska policija kreće u odlučniju borbu protiv krijumčarenja migranata.

U Ravnateljstvu policije predstavljena je operativna radna skupina pod nazivom Zebra koja će se boriti protiv krijumčarenja migranata. Nositelj skupine je Hrvatska u suradnji s kolegama iz Slovenije, BiH i Njemačke, a sve pod paskom Europola.

"Tu se radi o jednoj novoj vrsti organizirano kriminala u kojoj je novac koji se ilegalno okreće možda čak i premašio onaj koji se okreće u krijumčarenju droga, oružja i ostalog", napomenuo je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Dvije godine spolno iskorištavao teško bolesnu djevojčicu dobio šest godina zatvora Dvije godine spolno iskorištavao teško bolesnu djevojčicu, njezina mama ga ulovila s mobitelom

Međunarodna radna skupina s operativnim radom počinje idućeg tjedna na području karlovačke policijske uprave, a glavna zadaća bit će organiziranje zajedničkih akcija presijecanja migrantskih ruta i razbijanje krijumčarskih lanaca. Dvije probne akcije pod vodstvom stožera Zebre već su uspješno odrađene.

"Krim istraživanjem je utvrđeno da je prevezeno najmanje 525 migranata tijekom ovih istraživanja, ali to je što smo uspjeli zabilježiti tijekom naših aktivnosti. Tu je ukupno bilo uhićeno 47 osoba. Ono što je naša gruba procjena je da su tim aktivnostima kriminalne grupacije zaradile minimalno 640.000 eura", rekao je Antonio Gerovac, pomoćnik ravnatelja policije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene