Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vidi problem

Plenković o bivšim poslovima Paladine: ''To što je imao doticaj s ruskim investicijama, ne znači da je Rus''

Ivan Paladina mogući je novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji bi zamijenio Darka Horvata. O njemu se očitovao i premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković prokomentirao je Ivana Paladinu, čovjeka koji bi mogao zamijeniti funkciju Darka Horvata i postati novim ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

"Gospodin Paladina je mlad, ali ima dovoljno iskustva i bit će dodana vrijednost Vladi", rekao je Plenković te dodao da ''to što je radio s ruskim investitorima, ne znači da je Rus..."

Ističe da mu je žao što je ta informacija izašla u javnost. "To što je čovjek u svojoj poslovnoj karijeri, imao doticaja s ruskim investitorima i gospodarstvenicima, ne znači da je Rus. A i da je Rus, nije ni to neki problem... Niti da ovdje zastupa neke ruske interese'', istaknuo je premijer.

Pročitajte i ovo Darko Horvat NAMJEŠTANJE POTICAJA VIDEO Bivši ministar Horvat izašao iz istražnog zatvora pa poručio: "Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime. U Sabor se vratiti neću"

Pročitajte i ovo Istraživanje Nove TV nakon uhićenja Darka Horvata - 10 PAD ILI RAST Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Kako stoje politički prvaci HDZ-a nakon uhićenja Darka Horvata? Zanimljiva je i situacija u Zagrebu

Dodaje da je Paladina radio u nizu kompanija, ima menadžerskog iskustva, ima doticaja s temom koja nam je bitna. ''Već četiri ili pet godina nema doticaja s ruskim kompanijama, ako se to tako može nazvati. Ne vidim nikakav problem", zaključio je Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ponedjeljak.

S koalicijskim partnerima će se razgovarati u utorak, a ako ga podrže - ide se s tim prijedlogom dalje u Sabor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene