Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši predsjednik Uprave IGH

Pojavilo se novo ime koje bi moglo zamijeniti ministra Horvata: ''Ima neosporni autoritet i stručnost''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine bi trebao biti Ivan Paladina, piše Jutarnji list.

Mjesto Darka Horvata trebao bi zamijeniti bivši predsjednik Uprave Instituta IGH i glavni savjetnik Hrvatske poštanske banke Ivan Paladina, tvrdi taj dnevni list.

''Sve što je HPB radio dok je on bio savjetnik, bilo je odlično, pa tako i ova zadnja odluka da se kupi Sberbank Hrvatska'', navodno je rekao izvor blizak HDZ-u za Jutarnji list. Prema istom izvoru odluka bi navodno trebala biti objavljena u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Paladina je 2018. otišao iz IGH i potpuno se posvetio razvoju projekta kod Dubrovnika, koji do danas nije realiziran. Osnivač je i direktor konzultantske tvrtke Delta savjetovanje. Bila je ključna da IGH tada preuzme ruski milijunaš, kao i tvrtku Hidroelektru niskogradnju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Potpore - 2 Šteta veća od 2 milijuna kuna Ekipa Provjerenog istražila je tko stoji iza spornih tvrtki koje se spominju u novoj aferi koja trese hrvatsku politiku

Pročitajte i ovo Istraživanje Nove TV nakon uhićenja Darka Horvata - 10 PAD ILI RAST Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Kako stoje politički prvaci HDZ-a nakon uhićenja Darka Horvata? Zanimljiva je i situacija u Zagrebu

''Riječ je o mladom stručnjaku, ima neosporni autoritet i stručnost. U ovom trenutku je joker iz rukava. Ima sjajnu profesionalnu karijeru'', zaključuje izvor blizak HDZ-u.

Podsjetimo, Horvat je uhićen je 19. veljače zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti. Ubrzo mu je određen i istražni zatvor iz kojeg je izašao u utorak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene