Anđelko Topolovec (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Anđelko Topolovec (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Anđelko Topolovec, načelnik Radoboja i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Krapinsko – zagorske županije podnio je ostavku na sve dužnosti u stranci. Više nije predsjednik županijske organizacije ni član predsjedništva stranke.


''Ovim putem želim Vas obavijestiti da podnosim ostavku na sve dužnosti u Hrvatskoj narodnoj stranci –liberalni demokrati.

Vezani članci Kandidati HNS-a za EU izbore (Foto: HNS) Uspješni međimurski župan Matija Posavec nositelj liste HNS-a za EU izbore Davor Ivo Stier i Andrej Plenković (Photo: Patrik Macek/PIXSELL) Stier podnio, pa povukao ostavku na sve funkcije

Posljednjih petnaestak godina, od kada sam član HNS-a, bila mi je izuzetna čast raditi za dobrobit i razvitak naše stranke. Stanje u HNS-u unatrag više mjeseci, pa usudim se reći i unatrag nekoliko godina, različito je od mojih principa, želja i stavova o smjeru u kojem bi se HNS trebalo razvijati. Zadnja kap koja mi je prelila čašu je odnos stranke prema Zagorju i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Zahvaljujem svim suradnicima koji su zajedno sa mnom radili na dobrobiti i prepoznatljivosti HNS-a, ponajprije u Krapinsko zagorskoj županiji, ali i šire, te svima onima kojima je HNS vrlo često bio ispred svih ostalih brojnih obaveza sa kojima se susrećemo današnjim načinom života.

Kolegama koji će nastaviti voditi HNS želim puno uspjeha u daljnjem radu'', napisao je Anđelko Topolovec na svom Facebook profilu.

Već se ranije nagađalo da će Topolovec napustiti HNS i pridružiti se Bandićevoj stranci.

U HNS-u nema reakcija. Poručuju da je to njegova privatna odluka. Ostaje član HNS-a, a do novih izbora koji se u lokalnoj organizaciji trebaju održati u roku 6 mjeseci, podružnicu će voditi neki vršitelj dužnosti.