Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza vlasti

ANALIZA MISLAVA BAGE 'Orešković je danas nastupio kao povrijeđena osoba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govor premijera Tihomira Oreškovića i njegove odgovore na novinarska pitanja na pressici održanoj u petak popodne, analizira reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Čini se da je premijer Tihomir Orešković ponajprije povrijeđena osoba, da je tako nastupio, da ga je očito povrijedio način na koji ga HDZ želi razrješiti s dužnosti premijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskusni reporter Nove TV Mislav Bago o krizi Vlade: 'Ovo nitko ni u najcrnjim scenarijima nije pretpostavljao' Slika nije dostupna DONESENA ODLUKA OŠTRE RIJEČI U SABORU 'Hrvatsku javnost ste tretirali kao pokusne kuniće'

Nekoliko puta Orešković je dao do znanja "odlazim u Sabor, osobno ću se obraniti, nisam želio zlorabiti represivni aparat, nisam želio uvesti kancelarski model". To je nekoliko puta ponovio, no isto tako mi se čini da je premijer Orešković ili nezna, ili dobro politički glumi što se zapravo oko njega događa. Ovo su posljednji dani u kojima zapravo HDZ slaže mozaik da ga se smijeni i da on više ne bude premijer.

Možda je njegov današnji govor na konferenciji za medije u Banskim dvorima bio upućen i hrvatskim građanima - evo pa pogledajte što se događa dok HDZ i Karamarko ne komuniciraju sa mnom, dok je Karamarko glavni remetilački faktor. Tu su i neke investicije i premijer je puno vremena danas potrošio na govor o investicijama, dok Hrvatska danas ima praktički Vladu pred padom, ima Vladu koja je u blokadi već nekoliko tjedana, no Tihomir Orešković je i dalje uvjereni optimist i tvrdi da je s malo promjena moguće sačuvati ovu Vladu.

Doista ne znam na koji način on misli u Hrvatskom saboru obraniti sebe, s dvanaest zastupnika Mosta, koji su još jedini uz njega i kako on misli ovu Vladu održati na životu, kad je sasvim jasno da je HDZ donio političku odluku da ga se smijeni.

S druge strane, oporba će zasigurno biti ta koja je već mjesecima tvrdila da je ova Vlada nesposobna te biti isto tako dignutih ruku za smjenu Oreškovićeva Vlada.

Možda je to zapravo bio govor premijera oreškovića hrvatskim građanima - pokušao sam raditi ali su me stalno sabotirali, stalno su tu bile opstrukcije.

No to je sve iza nas, a iza premijera je 140 dana vođenja Banskih dvora, on je sad kod OPredsjednice na konzultacijama, a HDZ donosi odluku kako i na koji način će u slijedećim danima smijeniti Tihomira Oreškovića.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene