Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vjetar u leđa

Ana Malbaša dobitnica priznanja Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata

Ana Malbaša
Ana Malbaša Foto: Nova TV
Na Europski dan pacijenata, reporterka Provjerenog Nove TV, Ana Malbaša, primila je posebno priznanje Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata za istraživačko novinarstvo u medicini s osobitim doprinosom za prava pacijenata. Rezultat je to predanog rada i priča koje su potaknule i promjene unutar sustava.

''Meni ovo priznanje znači mnogo. Godinama pratim zdravstvo kroz istraživačko novinarstvo. Pred kameru Provjerenog stala je Ljubica Adžaip i priznala da je dala mito splitskom kardiokirurgu Cristianu Bulatu. Na početku prošle sezone pacijentice su mi otkrile da ih je varaždinski psihijatar seksualno uznemiravao i zlostavljao u javnoj bolnici. Ove sezone bavila sam se nabavkom cjepiva protiv COVIDA-19. Sve su te teme dovele do određenih promjena unutar zdravstvenog sustava'', izjavila je Ana nakon primitka priznanja i dodala: ''Ponosna sam na sve pacijente i liječnike koji nam se javljaju i koji iznose nepravilnosti. Mene posebno motivira baviti se temama koje utječu direktno na ljudsko zdravlje. Ovo priznanje mi je vjetar u leđa, poticaj da se i dalje nastavim boriti za bolji i pravedniji zdravstveni sustav.''

Pročitajte i ovo Provjereno: Demografska slika Korenice - 3 Pomoć za ženu, djecu, ljubimce... Malo mjesto za velika djela: Vojska volontera zasukala je rukave da pomogne Ukrajincima koji su kod njih pronašli novi dom

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom za starije u Petrinji - 1 Donosi Provjereno Već godinu i pol žive izvanredno stanje koje nikako da prestane: "Nisu se pomirili da će tamo umrijeti, cilj im je vratiti se"

Istraživačka emisija Provjereno već 15. sezona svojim pričama ukazuje na probleme i nepravilnosti u društvu, ali i mijenjaju živote nabolje zbog čega su postali sinonim borbe za pravdu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene