Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanac je osuđen na gotovo četiri godine strogog zatvora jer je usmrtio policijskog psa skočivši s mosta sa životinjom koju su na njega nahuškale snage reda, priopćeno je u srijedu iz pravosudnog izvora u Kaliforniji.


Cory Byron (28) priznao je krivnju u rujnu zbog vožnje u pijanom stanju, bijega i ozljeđivanja policijskog psa, belgijskog ovčara po imenu Stryker. Na Staru godinu 2007. u San Diegu, Byrona, koji je vozio u pijanom stanju, počela je goniti policija te je ovaj pokušao pobjeći pješice nakon zaustavljanja vozila na jednom mostu.

Vezani članci Slika nije dostupna Split: Iz vatrenog oružja teško ranjena djevojka Slika nije dostupna VIDEO: Iskočio s lisicama iz policijskog auta u pokretu

Jedan je policajac tada nahuškao psa na njega. Životinja je uhvatila ruku sumnjivca, ali je on skočio s vrha mosta i pao u more 66 metara niže s psom koji je smrtno stradao pri padu. Osumnjičeni je ozlijeđen, ali je preživio.

Stryker koji je u to doba imao šest godina pokopan je polovicom siječnja 2008. unutar pomorske baze Camp Pendleton u prisutnosti više stotina osoba i 120 policijskih pasa.