Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poštujte naše znakove

Policija od danas provodi pojačan nadzor – Evo o čemu je točno riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak ujutro u promet se uključuje oko pola milijuna učenika, od toga 40-ak tisuća prvašića. Povodom toga naša novinarka Marina Bešić Đukarić razgovarala je s Ivicom Vukom iz prometne policije u Osijeku.

U početak nove školske godine prometna će se policija svojim aktivnostima uključiti diljem Hrvatske, posebice ako se škole nalaze u blizini frekventnih prometnica.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Pripreme za novu školsku godinu krenule su već sredinom kolovoza, kada su policajci obilazili osnovne škole radi pregleda prometne signalizacije. Nastavljaju se početkom školske godine, kada će se prometna policija kretati unutar zona škole poradi nadzora sudionika u prometu. Njihove aktivnosti nastavljaju se i u drugoj polovici mjeseca rujna, kada će krenuti u odjele prvih razreda i s učenicima porazgovarati o prometu, točnije utvrditi koliko su roditelji s njima razgovarali o ponašanju u prometu.

Postoje tri načina na koja djeca mogu sudjelovati u prometu, i svaki zahtijeva poštivanje pravila i znakova. Prije svega, mogu biti putnici u autu ili automobilu, gdje im je bitno ukazati na važnost sigurnosnog pojasa ili sjedalice. Drugi način na koji mogu sudjelovati, što je najčešće slučaj, jest u ulozi pješaka. No, mogu se odlučiti doći do škole biciklom, rolama ili romobilom, što ih također čini sudionicima u prometu te zahtijeva oprez.

"Kao roditelji dužni smo pokazati djeci ispravno ponašanje u prometu preko praktičnog pozitivnog primjera, jer tako najbolje uče", ističe naš sugovornik Ivica Vuko. Osim roditelja, djeca uče i iz ponašanja drugih školaraca, nastavnika te vozača koji sudjeluju u prometu, stoga policija svima apelira na poštivanje pravila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene