Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju od ovrhe i zatvora

Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ometanja deložacije na zagrebačkom Črnomercu petero aktivista i bivših članova Živog zida ovih je dana dobilo kazne.

Žale se kako ih je vrh stranke ostavio na cjedilu i tvrde da im se nitko od viđenijih članova poput Ivana Vilibora Sinčića ili Vladimire Palfi ne želi javiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deložacija 'POČELO JE' Policija opkolila zgradu u Sesvetama, stigao i Sinčić Slika nije dostupna Vojni arsenal u centru grada DELOŽACIJA U CENTRU ZAGREBA 'Policija je stigla s kalašnjikovima'

Riječ je o kaznama u visini od 6000 kuna, a kako je riječ o sprečavanju deložacija ukupno pet stanova na Černomercu, protiv svakog aktivista koji je u tome sudjelovao pokrenuto je isto toliko postupaka pa se kazna penje na 30 tisuća kuna. Pravomoćne presude već su stigle za 56 od 75 aktivista. Mnogi od njih tvrde da su izmanipulirani, a boje se i da bi mogli završiti pod ovrhama ili u zatvoru jer nemaju novca za plaćanje kazne.

Aktivisti tvrde da ih su ih Ivan Sinčić i Tihomir Lukanić na spomenutu deložaciju u lipnju 2017. pozvali prijeteći da će se "dolazak vrednovati pri sastavljanju liste za izbore" i obećavali da se ne moraju brinuti jer će "stranka sve srediti".

Aktivisti sada poručuju da nisu upozoreni na moguće kazne. 

"U najboljoj namjeri otišli smo na Črnomerec. Nisu nam rekli da se tamo nalaze skvoteri koji nisu bili vlasnici tih stanova. Nisu nam rekli da možemo dobiti kazne prema Ovršnom zakonu... Sve do zadnjeg su nas prevarili, a sada imaju milijune kojih se čvrsto drže. Živi zid nas je otjerao u propast. Pozivamo preostale županijske sudove na kojima još nije odlučeno o našim žalbama da nam usvoje žalbe jer u suprotnom će mnoge obitelji ostati bez kruha. 30.000 kuna kazne koje prevarena sirotinja nema. Obmanjivali su nas, ucjenjivali i lagali. Pravda bi bila zadovoljena da je kažnjen Živi zid", piše Jutarnji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene